EFI Rólunk

Alapvető célunk:

A korai és elkerülhető halálozást befolyásoló életmód, szokások javítása, az egyének egészségük iránti felelősségének-az öngondoskodás képességének erősítése, az egészséges életvitelhez szükséges tudás és készségek elsajátításának hatékony támogatása a lakosság és speciális, magas kockázatú célcsoportok körében.

Figyelembe véve, hogy az egészség nem pusztán a betegség hiányát jelenti, hanem magába foglalja a testi, lelki és szociális jólétet is, nem kérdés, hogy nem kizárólag a testi egészség megőrzésére és a testi betegségek hamarabbi felismerésére kell nagy hangsúlyt fektetni, hanem a lelki egészségre is ajánlott nagy figyelmet fordítani.

Ennek köszönhetően minden korosztály számára biztosítunk programokat a járás minden településén (Vác, Acsa, Csörög, Galgagyörk, Kosd, Őrbottyán, Penc, Püspökhatvan, Rád, Sződ, Sződliget, Vácduka, Váchartyán, Vácrátót). A lakosság, iskolák és munkahelyek számára létrehozott programok a járásra specifikus problématérképben foglaltakra alapozva kerültek kidolgozásra.

Ki veheti igénybe az EFI iroda segítségét?

Váci járás településein élő lakosok. Saját elhatározásból, vagy háziorvosa javaslatára is felkeresheti az Egészségfejlesztési Irodát, amennyiben szeretne egy állapotfelmérést és kockázatbecslést készíttetni az egészségi állapotára vonatkozóan. Részt vehet egyéni, személyre szóló tanácsadáson is, illetve tájékozódhat a helyi egészségmegőrzést, egészségfejlesztést célzó programokról.

Nyitva tartás:

Hétfő-péntek: 08.00.-16.00 óra

Elérhetőség:

Cím: 2600 Vác, Jávorszky Ödön Kórház, Egészségfejlesztési Iroda

E-mail cím: efi@javorszky.hu

Telefonszám: 06-27-620-620/1405 mellék

infoblokk_kedv_final_RGB_ESZA