Üdvözöljük honlapunkon!

_____________________________________________________________________________________

Köszönjük, hogy kitünteti figyelmével a váci Jávorszky Ödön Kórházat. Az intézet mai épületeiben 1970-től működik. Gyógyító-megelőző szakellátást végez Vác város és a környező több mint 180 ezer járó és fekvőbetege részére. A kórház minden dolgozója, közvetlenül vagy közvetve, azon fáradozik, hogy mindent megtegyen az ellátottakért. Hisszük, hogy mindenki jól választ, aki a váci kórházat választja ellátásának helyéül. Bízunk benne, hogy Ön is a fentiekhez hasonlóan vélekedik intézményünkről. Reméljük, hogy honlapunk segítségével gyorsan és könnyen megtalálhatják mindazokat a hasznos információkat, amelyek megkönnyíthetik szolgáltatásaink igénybevételét, erősíthetik a számunkra legfontosabbat: a hozzánk fordulók bizalmát és megelégedettségét.

Dr. Urbán Edina
főigazgató főorvos

Okostányér és diabetikus élelmiszerek kerültek terítékre

A foglalkozáson

A váci járás Egészségfejlesztési Irodájának (EFI) szervezésében került megrendezésre az a soron következő betegklub, ahol az érdeklődők a gyakorlatban próbálhatták ki a szénhidrátok elosztását a napi étkezések során (főétkezések, kis étkezések), számításokat végezhettek a szénhidrátokkal kapcsolatosan, gyakorlati tanácsokat kaptak a mérleg használatának fontosságáról (rizs, tészta, kenyéradagok stb. mérése), valamint tapasztalatot, illetve recepteket cserélhettek egymással a résztvevők. Barnáné Herédi Györgyi klubvezető, diabetológiai tanácsadó és meghívott vendége, Bugyi Anita dietetikus, rendkívül fontosnak tartják az ilyen közösségépítő eseményeket, személyes találkozásokat, ahol kötetlenül kérdezhetnek, beszélgethetnek egymással és szakemberekkel a sorstársak.

Elnyújtott felszívódású szénhidrátok Tányér modell
Táplálkozz okosan Mi legyen a tányérodon

A nagyobb megjelenítéséhez kattintson rá a képre

A diabétesz klub utolsó foglalkozása 2019. június 18-án 14-15 óráig kerül megrendezésre a Jávorszky Ödön Kórház tanácstermében. Szó lesz többek között a cukorbetegség idegi szövődményeiről (neuropathia, mint a diabéteszes láb meghatározó tényezője), a helyes lábápolás alapelveiről, kiegészülve gyakorlati tanácsokkal. A foglalkozás végén minden beteg kap majd egy checklistát azokról az információkról, amit minden cukorbetegnek tudnia kell(ene).

A Jávorszky Ödön Kórház a VEKOP-7.2.2-17 kódszámú konstrukció keretében nyert korábban pályázatot “Egészségfejlesztési iroda kialakítása a váci járásban”  címmel. Az intézmény célja, hogy javuljon a lakosság egészségi állapota, növekedjen a születéskor várható élettartam, valamint javuljon az egészségben eltöltött életévek száma, továbbá, hogy a fejlesztés hozzájáruljon az ország átfogó népegészségügyi hálózatának kialakításához, ezen keresztül a lakosság egészségtudatosságának növeléséhez, egészségkultúrájának javításához, a krónikus nem fertőző betegségek megelőzéséhez a területi egyenlőtlenségek csökkentéséhez.

Hőségriasztás, III. fokozat

Tisztelt Lakosok!

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlásait figyelembe véve dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos

 

 az ország egész területére vonatkozóan 2019. június 12-én (szerda) 00:00 órától 2019. június 16-án (vasárnap) 24:00 óráig III. fokú hőségriasztást adott ki.

 

A  hőségriasztáshoz kapcsolódó főbb üzeneteket a lakosság megfelelő tájékoztatása érdekében ide kattintva érheti el.