Üdvözöljük honlapunkon!

_____________________________________________________________________________________

Köszönjük, hogy kitünteti figyelmével a váci Jávorszky Ödön Kórházat. Az intézet mai épületeiben 1970-től működik. Gyógyító-megelőző szakellátást végez Vác város és a környező több mint 180 ezer járó és fekvőbetege részére. A kórház minden dolgozója, közvetlenül vagy közvetve, azon fáradozik, hogy mindent megtegyen az ellátottakért. Hisszük, hogy mindenki jól választ, aki a váci kórházat választja ellátásának helyéül. Bízunk benne, hogy Ön is a fentiekhez hasonlóan vélekedik intézményünkről. Reméljük, hogy honlapunk segítségével gyorsan és könnyen megtalálhatják mindazokat a hasznos információkat, amelyek megkönnyíthetik szolgáltatásaink igénybevételét, erősíthetik a számunkra legfontosabbat: a hozzánk fordulók bizalmát és megelégedettségét.

Sámoly György
főigazgató

kézfogás orvos-beteg

Sétáljunk együtt a saját és a beteg gyermekek egészségéért!

amw20171001

A Jávorszky Ödön Kórház is csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez, amit az Amway Hungária Kft. társadalmi szerepvállalásának részeként szervez oly módon, hogy minden évben önkéntes megmozdulásokkal segítik a kórházakban ápolt gyermekek gyógyulását. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, idén ismét közös programra hívták a városokat, azok lakóit: október 1-jén Budapesten harmadik, Vácott pedig második alkalommal rendezik meg a „10.000 lépés érted és értük” jótékonysági sétát, mellyel mindenki hozzájárulhat az apróságok zökkenőmentes kórházi ápolásához. „10.000 lépés érted és értük”, így szól a szlogen, hiszen közel 5 km sétával már mindenki rengeteget tehet a saját egészségéért is!

A részvétel feltétele az 500 Ft-os támogatás befizetése a helyszínen, és a séta teljesítése!
A cél nem csak az adományozás, hanem az egészséges életmód példamutatása is.
A résztvevők egy retro kis játékot kapnak emlékbe.

A befolyt összbevételt az Amway Hungária 2017-ben is MEGDUPLÁZZA,

így minden jelentkező 1 000 forintot adományoz a kisgyermekek számára. A váci kórház az adományt a a Képalkotó Diagnosztikai Osztály gyermek szempontú korszerűsítésére, szépítésére szeretné fordítani.
(sugárvédelmi eszközök korszerűbbre való cseréje, a vizsgálatok elvégzéséhez szükséges komfortosabb párnák és a barátságosabb környezet kialakításához függönyök, valamint fali matricák beszerzése).
Időpont: 2017. október 1. (vasárnap), 10 óra (egységesen, minden résztvevő városban)
Helyszín: a Jávorszky Ödön Kórház előtti parkoló (Kálvária domb mellett)

Program:
9.30 – Gyülekező, részvételi és támogató jegyek megvásárlása, adományok leadása
9.45 – 10.00 Köszöntők: Szabadosné Váczi Zsuzsanna főszervező, Dr. Székely Géza osztályvezető főorvos
10.00 – 10.15 Közös bemelegítés: Bagyinszki Anikó
10.15 – Indulás – séta (5 km) a kijelölt útvonalon
12.30 Beérkezések, meglepetések, ajándékok, adományok összesítése

Gyere és tegyünk együtt gyermekeink egészségéért és egy szebb jövőért!

Kreatív köszönetnyilvánítás a kórháznak

Betegek mondtak köszönetet a kórház Gasztroenterológiai osztályán dolgozóknak azzal, hogy három darab saját készítésű infúziós állványt ajándékoztak nekik. Mint mondták, minden elismerésük az orvosoknak és nővéreknek azért a munkáért, amit a betegek érdekében tesznek nap mint nap, nem csak szakmailag, hanem emberileg is.

Lantos-Lyka Antal, Keresztes Zsolt és Ghavrilos Arghyropoulos, mintegy száz kilométert utaztak azokért az alkatrészekért, amelyeket egy hét leforgása alatt készre szereltek, csiszoltak, festettek. A három barát a kórházi kezelésük ideje alatt döntöttek úgy, hogy szeretnék kifejezni elégedettségüket és köszönetüket az osztály munkatársainak, és egyben segíteni valamiben, ami az ott dolgozók mindennapi munkáját megkönnyítheti. Így esett a választásuk az infúziós állványokra, amelyeket orvosi lámpaalapokból alakítottak át. Az esztétikai élményen túl, fontos szempont volt az is, hogy csökkentse az egészségügyi dolgozók fizikai terhelését, ezért a könnyebb mozdíthatóság érdekében kerekekkel látták el az impozáns eszközöket.

Az osztály részéről dr. Szalóki Tibor PhD vette át az ajándékot, aki munkatársai nevében is megköszönte az önzetlen és példamutató magatartást. Az osztályvezető főorvos elmondta, hogy vannak az osztály életében olyan időszakok, amikor az átlagosnál több beteg szorul infúziós kezelésre, és ebben nagy segítséget jelent, hogy a jövőben ki tudják egészíteni a jelenlegi készletüket a görgőkkel ellátott infúziós állványokkal.

 

DSC_7340 DSC_7348