Üdvözöljük honlapunkon!

Köszönjük, hogy kitünteti figyelmével a váci Jávorszky Ödön Kórházat. Az intézet mai épületeiben 1970-től működik. Gyógyító-megelőző szakellátást végez Vác város és a környező több mint 180 ezer járó és fekvőbetege részére. A kórház minden dolgozója, közvetlenül vagy közvetve, azon fáradozik, hogy mindent megtegyen az ellátottakért. Hisszük, hogy mindenki jól választ, aki a váci kórházat választja ellátásának helyéül. Bízunk benne, hogy Ön is a fentiekhez hasonlóan vélekedik intézményünkről. Reméljük, hogy honlapunk segítségével gyorsan és könnyen megtalálhatják mindazokat a hasznos információkat, amelyek megkönnyíthetik szolgáltatásaink igénybevételét, erősíthetik a számunkra legfontosabbat: a hozzánk fordulók bizalmát és megelégedettségét.

Dr. Urbán Edina
főigazgató főorvos

_______________________________________________________________________________________

csomag

_________________________________________________________________________________________

TELJES LÁTOGATÁSI TILALOM

Az új koronavírus megbetegedések országszerte emelkedő esetszáma miatt, a járvány kiterjedésének megelőzése, illetve a betegek és a hozzátartozók védelmének érdekében,

2020 szeptember 3.-tól

minden osztályára kiterjedő látogatási tilalom

van érvényben.

A látogatók által hozott csomagokat a kórház felső portáján feladatot teljesítő őrzőszolgálat munkatársai átveszik és eljuttatják a betegekhez.

A tilalom visszavonásig érvényes.

Együttműködésüket és megértésüket ezúton is köszönjük!!

           Dr. Urbán Edina

           főigazgató főorvos

           sk.

Vác, 2020. szeptember 2.

_______________________________________________________________________________________

Változások a laborszolgáltatásban!

 

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a laboratóriumot üzemeltető  Synlab Kft. szolgáltatásainak elérése 2020.07. 08-tól megváltozik. Az erről szóló laborvezetői tájékoztatót az alábbiakban közöljük:

A fennálló járványveszély miatt, a laboratóriumba beutalt betegek számára az időpontfoglalás - a sürgősségi eseteket kivéve - kötelező. (A sürgősségi igényt a beutaló orvosnak kell hitelesen igazolnia a kérőlapon pecsétjével és aláírásával. Sürgősséggel csak a vizsgálatok meghatározott köre vehető igénybe.)
Hozott minta 7:00-9:00 óra között adható le – ha a minta levétele nem a laboratóriumban történik, időpontfoglalás nem szükséges.
A foglalt időpont tájékoztató jellegű. Lehet, hogy a páciens később kerül behívásra. Az időpontfoglalás iránymutatás, arra vonatkozóan, hogy a páciens mikor érkezzen a laboratóriumba a várakozási idő minimalizálása érdekében.

Az időpont foglalás módjai:

  1. Online időpontfoglalás a https://www.synlab.hu/booking/locations/119/services/8/opening-hours címen lehetséges. Az időpontok többsége csak online érhető el.
  2. Telefonos időpontfoglalás munkanapon 11:00 – 13:30 óra között, a 06 30 498 5115 számon lehetséges (a járóbeteg szakellátás központi előjegyzési telefonszámain nem tudnak időpontot adni, csak a laboratórium által megadott elérhetőségen). Csak telefonon lehet bejelentkezni terheléses vizsgálatokra. A telefonos bejelentkezés a vonal zsúfoltsága miatt korlátozott.

 

A laboratórium nevében, az együttműködésüket és megértésüket ezúton is köszönjük!

Vác, 2020. július 8.

__________________________________________________________________________________________

Díjak és elismerések Semmelweis nap alkalmából

A Jávorszky Ödön Kórház június 30-án, rendhagyó módon emlékezett meg a magyar egészségügy legnagyobb ünnepéről, a Semmelweis-napról. A koronavírus okozta járványhelyzet miatti fokozott biztonság érdekében, a hagyományos közös ünneplést felváltotta a kis létszámú, személyes köszöntés. Természetesen ez az elismerések és a köszönetnyilvánítás rangjából mit sem veszített. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője levélben fejezte ki elismerését és köszönetét a váci kórház minden munkatársa számára az áldozatos és magas szakmai színvonalú munkáért. „ A mostani, megpróbáltatásokkal teli időszakban érthette meg igazán mindenki az egészségügyben dolgozók fontosságát. A magyar orvosok és ápolók kiváló, világszínvonalú teljesítményre képesek, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a példátlan helytállás, abban az időben, amikor nagyobb európai országok egészségügyi rendszerei sorra rogytak össze a nyomás alatt.” – írta többek között Rétvári Bence.

A program a kórház főbejárata előtt 11 órakor TérZenei koncerttel kezdődött. Az EMMI támogatásával megvalósult műsorban a Szegedi Harsonaegyüttes nyújtott különleges élményt az egészségügyi dolgozóknak, akik az ablakokból, illetve a helyszínen élvezhették a rézfúvósok által megszólaltatott dallamokat, mintegy harminc percben.

13 órakor, dr. Urbán Edina főigazgató főorvos röviden felelevenítette Semmelweis Ignác életét és munkásságát, majd dr. Kékesi Gábor megbízott orvos igazgatóval és dr. Király Edit ápolási igazgatóval a kórház tanácstermében köszöntötték az első félévben jubileumot elérő munkatársakat. Az eseményen a tiszteletét tette a kórházban szolgálatot teljesítő Ürmösi Károly tűzoltó alezredes is.

25 éves jubileumot elérők

Csabai Gézáné (Belgyógyászati Osztály), Csikor Andor (Központi Betegszállítás), Dr. Gyürky Gábor (SBO), Hébel Lászlóné (Neurológiai osztály), Iczés Anita (Újszülött részleg), Juhász Katalin (Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály), Dr. Rádics Zoltán (Gasztroenterológia), Rögler Ildikó (Traumatológia), Szvetlik Pálné (Ápolási osztály), Tari Tünde (Újszülött részleg)

30 éves jubileumot elérők

Békefiné Léránt Rita (Pszichiátriai Osztály), dr. Finta Éva (Pszichiátriai Osztály), Hajnis Andrea (Neurológiai soztály), Jakab Rita (Tüdőgondozó), Kovácsné Stefanidesz Ágnes (Képalkotó Diagnosztikai osztály), Krekács Józsefné (Pszichiátriai osztály)

40 éves jubileumot elérők

Hártó Rita (Traumatológia), Jutasi Sándorné (Szülészet-Nőgyógyászat), Kurdi Ildikó (SBO), Puskás Miklós (Központi Betegszállítás), Tóthné Fekete Györgyi (Kardiológiai szakrendelés), Urbán Györgyné (Traumatológia)

A folytatásban az igazgató dicséretek, kinevezések, a Ruzsicska-díj és a Jávorszky Ödön Kórház Alapítványának különdíja, valamint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Magyar Ápolási Egyesület elismerései következtek.

Igazgatói dicséretben részesültek

Berecz Béla (Fizioterápia), dr. Békefi Alfréd Norbert (Patológiai Osztály),

Berkeszi Andrea (Kardiológiai Osztály), Boda Péter (Finanszírozási, Informatikai és Betegdokumentációs Osztály), Csizmadia Zita (Újszülött, Csecsemő- és Gyermekosztály), dr. Ila Veronika (Újszülött, Csecsemő- és Gyermekosztály), Ládi Gizella (Belgyógyászati Osztály), Mezei Péterné (Sebészeti Osztály), Selmeczi József (Műszaki osztály), dr. Szekeressy Zsuzsanna (Kórházhigiénés Szolgálat)

Főorvosi kinevezésben részesült a Sürgősségi Betegellátó Osztály orvosa, dr. Tóth Katalin.

Adjunktusi kinevezésben részesült dr. Brenner Dávid a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály orvosa.

Három tudományos pályamunkából, kettőt díjazott idén a tudományos bizottság – mondta el, dr. Marjanek Zsuzsanna elnök. Az Inczédy család által 2002-ben alapított Ruzsicska-díjat, dr. Palásti Andrea Fanni az intenzív osztály orvosa a „Mit tanulhatunk az új SARS-CoV2 vírus pandémiából? Hogy kapcsolódik a járvány az elmúlt két évben osztályunkon alkalmazásra került új módszerekhez?” című munkájáért. A díjat Inczédy György és Inczédy Balázs adták át. A Jávorszky Ödön Kórház Alapítvány különdíját, dr. Békefi Alfréd a Patológiai osztály orvosa kapta „Colorectális carcinomák kialakulásának molekuláris alapjai” című dolgozatáért –ismertette dr. Nagy Ferenc, a kuratórium elnöke.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerő oklevelét Cselédes Katalin aneszteziológiai szakasszisztens vehette át, Ábrahám Ildikó helyi elnöktől.

A Magyar Ápolási Egyesület ezüst kereszt kitűzőjét Horváth Józsefné, a Sebészet szakrendelő asszisztense kapta, míg a „Kórházunk elhivatott dolgozója” elismerő címet Majnik Ibolya a Sürgősségi Betegellátó Osztály ápolója, Balog Erzsébet szülésznő és Moncz Ildikó a Fül-Orr –Gégészet ápolója vehették át, Kovácsné Bóbis Klaudia helyi elnöktől.

 

jubilálók

Igazgatói dicséret, előlépők, díjak, elismerések

 

szegedi harsonaegyüttes