Üdvözöljük honlapunkon!

 

healthcareKöszönjük, hogy kitünteti figyelmével a váci Jávorszky Ödön Kórházat. Az intézet mai épületeiben 1970-től működik. Gyógyító-megelőző szakellátást végez Vác város és a környező több mint 180 ezer járó és fekvőbetege részére. A kórház minden dolgozója, közvetlenül vagy közvetve, azon fáradozik, hogy mindent megtegyen az ellátottakért. Hisszük, hogy mindenki jól választ, aki a váci kórházat választja ellátásának helyéül. Bízunk benne, hogy Ön is a fentiekhez hasonlóan vélekedik intézményünkről. Reméljük, hogy honlapunk segítségével gyorsan és könnyen megtalálhatják mindazokat a hasznos információkat, amelyek megkönnyíthetik szolgáltatásaink igénybevételét, erősíthetik a számunkra legfontosabbat: a hozzánk fordulók bizalmát és megelégedettségét.

Dr. Urbán Edina
főigazgató főorvos

 

DSCF0001 DSCF0004 DSCF0011

 

 

IMG_5289 kep01 kep02 Korhaz20120418_4

MEGKEZDŐDÖTT A FELKÉSZÜLÉS A KORONAVÍRUSSAL FERTŐZÖTT BETEGEK FOGADÁSÁRA

Sürgősségi Betegellátó Osztály

Az emberi erőforrások miniszterének október 23-i rendelete a váci kórházat – több másik intézménnyel együtt – másodlagos ellátóhellyé jelölte ki.

A rendelet értelmében, amennyiben az elsődlegesen kijelölt szolgáltatók COVID – 19 ellátási kapacitásai telítődnek, úgy a Jávorszky Ödön Kórház is azonnal bekapcsolódik az igazolt és a gyanús koronavírusos betegek ellátásába.  A váci kórház csak abban az esetben fogad enyhe és középsúlyos, igazolt koronavírusos betegeket, ha a sorrendben előttük lévő kórházak kapacitása megtelik. A járványügyi helyzet alakulása szükségessé tette, hogy már kedd estétől a váci kórháznak is fogadnia kell igazolt koronavírus fertőzött betegeket, melyek felvétele az Országos Mentőszolgálat COVID koordinációs csoportjának irányításával történik.

Az EMMI minisztere által kiadott rendelet felkészülési időt biztosított a koronavírusos betegek fogadására és gyógyítására. Az utasítás szerint az újonnan kijelölt kórházaknak az összes finanszírozott ágyszámuk 20%-át kell az igazolt és gyanús COVID – 19 betegek ellátására felkészíteni. Ez a váci kórház esetében, mindösszesen 104 ágyat jelent. A kórház Koronavírus Operatív Testülete belső eljárásrendet és intézkedési tervet készített a kórházban a gyanús és igazolt COVID-19 betegek ellátására, kialakításra kerültek az izolációs (elkülönítő) részlegek. A biztonságos betegellátás érdekében kórházon belül átszervezések történtek, mátrix jelleggel működő szervezeti egységek kerültek kialakításra.

 

 

A kórház megfelelő mennyiségű védőfelszereléssel és gyógyszerrel rendelkezik mind a fertőzött, mind pedig a nem fertőzött betegek ellátásához.  A védőfelszerelések folyamatos biztosításában és a kórház teljes területén a járványügyi szabályok betartatásában a kórházparancsok is segítséget nyújt.

A kórház vezetése folyamatosan szolgáltat adatokat a kórház aktuális kapacitásáról, melynek figyelembevételével történik szükség esetén a többletfeladatok fenntartó általi delegálása.

 

A kórházban a járvány első hullámában meghozott rendelkezések – kötelező maszkviselés, kézfertőtlenítés, távolságtartás – továbbra is érvényben vannak, ezek ellenőrzése folyamatos. Ezeken  felül, az intézménybe belépni kívánó minden személy testhőmérsékletét megmérik.

A kórház vezetése és dolgozói ezúton is köszönik a lakosság türelmét, a védekezéshez nyújtott együttműködését.

Vác, 2020. 10. 29.

Díjak és elismerések Semmelweis nap alkalmából

 

jubilálók

A Jávorszky Ödön Kórház június 30-án, rendhagyó módon emlékezett meg a magyar egészségügy legnagyobb ünnepéről, a Semmelweis-napról. A koronavírus okozta járványhelyzet miatti fokozott biztonság érdekében, a hagyományos közös ünneplést felváltotta a kis létszámú, személyes köszöntés. Természetesen ez az elismerések és a köszönetnyilvánítás rangjából mit sem veszített. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője levélben fejezte ki elismerését és köszönetét a váci kórház minden munkatársa számára az áldozatos és magas szakmai színvonalú munkáért. „ A mostani, megpróbáltatásokkal teli időszakban érthette meg igazán mindenki az egészségügyben dolgozók fontosságát. A magyar orvosok és ápolók kiváló, világszínvonalú teljesítményre képesek, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a példátlan helytállás, abban az időben, amikor nagyobb európai országok egészségügyi rendszerei sorra rogytak össze a nyomás alatt.” – írta többek között Rétvári Bence.

A program a kórház főbejárata előtt 11 órakor TérZenei koncerttel kezdődött. Az EMMI támogatásával megvalósult műsorban a Szegedi Harsonaegyüttes nyújtott különleges élményt az egészségügyi dolgozóknak, akik az ablakokból, illetve a helyszínen élvezhették a rézfúvósok által megszólaltatott dallamokat, mintegy harminc percben.

13 órakor, dr. Urbán Edina főigazgató főorvos röviden felelevenítette Semmelweis Ignác életét és munkásságát, majd dr. Kékesi Gábor megbízott orvos igazgatóval és dr. Király Edit ápolási igazgatóval a kórház tanácstermében köszöntötték az első félévben jubileumot elérő munkatársakat. Az eseményen a tiszteletét tette a kórházban szolgálatot teljesítő Ürmösi Károly tűzoltó alezredes is.

25 éves jubileumot elérők

Csabai Gézáné (Belgyógyászati Osztály), Csikor Andor (Központi Betegszállítás), Dr. Gyürky Gábor (SBO), Hébel Lászlóné (Neurológiai osztály), Iczés Anita (Újszülött részleg), Juhász Katalin (Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály), Dr. Rádics Zoltán (Gasztroenterológia), Rögler Ildikó (Traumatológia), Szvetlik Pálné (Ápolási osztály), Tari Tünde (Újszülött részleg)

30 éves jubileumot elérők

Békefiné Léránt Rita (Pszichiátriai Osztály), dr. Finta Éva (Pszichiátriai Osztály), Hajnis Andrea (Neurológiai soztály), Jakab Rita (Tüdőgondozó), Kovácsné Stefanidesz Ágnes (Képalkotó Diagnosztikai osztály), Krekács Józsefné (Pszichiátriai osztály)

40 éves jubileumot elérők

Hártó Rita (Traumatológia), Jutasi Sándorné (Szülészet-Nőgyógyászat), Kurdi Ildikó (SBO), Puskás Miklós (Központi Betegszállítás), Tóthné Fekete Györgyi (Kardiológiai szakrendelés), Urbán Györgyné (Traumatológia)

A folytatásban az igazgató dicséretek, kinevezések, a Ruzsicska-díj és a Jávorszky Ödön Kórház Alapítványának különdíja, valamint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Magyar Ápolási Egyesület elismerései következtek.

Igazgatói dicséretben részesültek

Berecz Béla (Fizioterápia), dr. Békefi Alfréd Norbert (Patológiai Osztály),

Berkeszi Andrea (Kardiológiai Osztály), Boda Péter (Finanszírozási, Informatikai és Betegdokumentációs Osztály), Csizmadia Zita (Újszülött, Csecsemő- és Gyermekosztály), dr. Ila Veronika (Újszülött, Csecsemő- és Gyermekosztály), Ládi Gizella (Belgyógyászati Osztály), Mezei Péterné (Sebészeti Osztály), Selmeczi József (Műszaki osztály), dr. Szekeressy Zsuzsanna (Kórházhigiénés Szolgálat)

Főorvosi kinevezésben részesült a Sürgősségi Betegellátó Osztály orvosa, dr. Tóth Katalin.

Adjunktusi kinevezésben részesült dr. Brenner Dávid a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály orvosa.

Három tudományos pályamunkából, kettőt díjazott idén a tudományos bizottság – mondta el, dr. Marjanek Zsuzsanna elnök. Az Inczédy család által 2002-ben alapított Ruzsicska-díjat, dr. Palásti Andrea Fanni az intenzív osztály orvosa a „Mit tanulhatunk az új SARS-CoV2 vírus pandémiából? Hogy kapcsolódik a járvány az elmúlt két évben osztályunkon alkalmazásra került új módszerekhez?” című munkájáért. A díjat Inczédy György és Inczédy Balázs adták át. A Jávorszky Ödön Kórház Alapítvány különdíját, dr. Békefi Alfréd a Patológiai osztály orvosa kapta „Colorectális carcinomák kialakulásának molekuláris alapjai” című dolgozatáért –ismertette dr. Nagy Ferenc, a kuratórium elnöke.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerő oklevelét Cselédes Katalin aneszteziológiai szakasszisztens vehette át, Ábrahám Ildikó helyi elnöktől.

A Magyar Ápolási Egyesület ezüst kereszt kitűzőjét Horváth Józsefné, a Sebészet szakrendelő asszisztense kapta, míg a „Kórházunk elhivatott dolgozója” elismerő címet Majnik Ibolya a Sürgősségi Betegellátó Osztály ápolója, Balog Erzsébet szülésznő és Moncz Ildikó a Fül-Orr –Gégészet ápolója vehették át, Kovácsné Bóbis Klaudia helyi elnöktől.

 

 

Igazgatói dicséret, előlépők, díjak, elismerések

 

szegedi harsonaegyüttes

2020

infoblokk_kedv_final_RGB_ESZAGDPReeszt logo