Üdvözöljük honlapunkon!

_____________________________________________________________________________________

Köszönjük, hogy kitünteti figyelmével a váci Jávorszky Ödön Kórházat. Az intézet mai épületeiben 1970-től működik. Gyógyító-megelőző szakellátást végez Vác város és a környező több mint 180 ezer járó és fekvőbetege részére. A kórház minden dolgozója, közvetlenül vagy közvetve, azon fáradozik, hogy mindent megtegyen az ellátottakért. Hisszük, hogy mindenki jól választ, aki a váci kórházat választja ellátásának helyéül. Bízunk benne, hogy Ön is a fentiekhez hasonlóan vélekedik intézményünkről. Reméljük, hogy honlapunk segítségével gyorsan és könnyen megtalálhatják mindazokat a hasznos információkat, amelyek megkönnyíthetik szolgáltatásaink igénybevételét, erősíthetik a számunkra legfontosabbat: a hozzánk fordulók bizalmát és megelégedettségét.

Dr. Urbán Edina
főigazgató főorvos

Tisztelet és köszönet a kórház ikonikus orvosainak

 

Az év első összevont főorvosi-főnővéri értekezletén három lokálpatrióta, az orvos szakmát, a gyógyítást több mint négy évtizede szolgáló főorvosnak köszönték meg az egészségügyben eltöltött magas szakmai színvonalú, betegközpontú munkát a váci kórházban.

Megható jelenettel kezdődött január 8-án a Jávorszky Ödön Kórház felső- és középvezetőinek értekezlete az intézmény tanácstermében. Dr. Csécs Ilona onkológus főorvosnak, dr. Pornói Anna reumatológus főorvosnak és dr. Mátrai Sándor neurológus főorvosnak mondtak köszönetet az elmúlt több mint negyven év alatt végzett áldozatos szakmai és emberi munkáért, a kórházhoz, a városhoz való hűségért. Dr. Urbán Edina főigazgató főorvos beszédében méltatta mindhárom kiváló orvos betegekkel való kapcsolatát, szakmai érdemeit és felelevenítette a munkásságukért kapott kitüntetéseket. Az intézmény nevében, dr. Kékesi Gábor orvos igazgatóval közösen kívántak egészségben gazdag, hosszú, boldog éveket, jó pihenést nekik.  A vezetőtársak vastapssal tisztelegtek kollégáik előtt. A megbecsült szakemberek a tőlük megszokott szerénységgel és alázattal búcsúztak visszavonulásuk alkalmából a kórháztól és mondtak köszönetet minden egykori és jelenlegi dolgozónak az együtt töltött évekért. Azt kívánták, hogy továbbra is mindig a betegek érdekeit szem előtt tartva, empatikusan, egymást tisztelve, segítve folytassák a gyógyító munkát.

Tisztelet és köszönet a kórház ikonikus orvosainak

 

Műszeradomány a váci traumatológiának

 

2020 január 13-án, egy EKG készüléket és egy ultrahangos kézi doplert adtak át, közel 1.000.000 forint értékben, a váci kórház Traumatológiai osztályának részére. A Szív Hangja Közhasznú Alapítvány immár hatodik alkalommal támogatta a Jávorszky Ödön Kórházat orvosi műszerekkel, eszközökkel.

Az intézmény nevében dr. Urbán Edina főigazgató főorvos, míg az osztály nevében, dr. Horváth Tamás osztályvezető főorvos és dr. Madár Tamásné főápoló köszönték meg az alapítványt képviselő Németh Lászlónak a műszereket. Az átadást követően a traumatológiai osztály dolgozói számára megtörtént az eszközök használatbavételhez szükséges szakmai ismeretek elsajátítása és az üzembe helyezés.

Az Alapítvány korábban az Újszülött részleget, a Kardiológiai osztályt, a Belgyógyászat izotóp részlegét, valamint a Sebészeti osztályt is támogatta orvosi műszerekkel, eszközökkel.

A Szív Hangja Közhasznú Alapítvány 2002 decemberében jött létre. Céljai között kiemelt helyen szerepel, hogy országos szinten próbáljon javítani a kórházak műszerezettségén, a szociálisan és egészségügyileg rászorult gyermekek és felnőttek helyzetén.

Az Alapítvány 17 éves működése több száz millió forintot fordított céljai megvalósítására. Számos hátrányos helyzetben lévő gyermeket és családot támogat folyamatosan élelemmel, ruházattal, orvossággal és egyéb, az élethez nélkülözhetetlen alapvető dolgokkal. Több hazai kórházat támogat orvosi műszerek, eszközök megvásárlásával.

Műszeradomány a váci traumatológiának

Janka, a váci kórházban elsőként született újévi baba

A Jávorszky Ödön Kórházban 2020. január 1-jén, hajnali 5 óra 20 perckor látta meg a napvilágot az első újévi baba. A kórház képviseletében dr. Urbán Edina főigazgató főorvos és Dombóvári Erzsébet, az újszülött részleg vezetője köszöntötte a jó egészségnek örvendő harminchét éves édesanyát és babáját. A Csőváron élő Rászoska család második gyermeke 3490 grammal és  55 centiméterrel született.  A leánygyermek a Janka nevet kapta és édesanyjával hétvégén térhetnek haza csővári otthonukba.

Mozgalmas és örömteli volt az év utolsó néhány napja a váci kórház szülészetén és újszülött részlegén. A szülőszobák és a tizenhét ágyas újszülött részleg teljes kihasználtsággal működött az ünnepek alatt. Csak Szilveszter napján hét baba született az intézményben. Örvendetes tény, hogy a váci kórházban az elmúlt években nőtt a születések száma. 2018-ban 1008, 2019-ben ötvenöttel több, 1063 gyermek született.

Janka, a váci kórházban elsőként született újévi baba