Változás a Szakrendelő előjegyzési rendjében!

.
Az oltási program végrehajtásában való közreműködéssel párhuzamosan újraindul a tervezett (nem akut) betegek ellátása Szakrendelőnkben. Ennek megfelelően megnyitjuk a szakrendeléseinkre való központi előjegyzés lehetőségét az alábbiak szerint:

.                   2021 június 14-18 közötti héten, valamint
.                   2021 június 28-tól folyamatosan.

Figyelem!

.                   2021 június 21-25 közötti héten egy nagyobb volumenű oltási sorozat miatt átmenetileg akut ellátásra lesz lehetőség, kivéve:

– Terhesgondozás

– Traumatológiai friss sérültek kontrollja,

– Mammográfia (klinikai panaszokkal rendelkezők)

– Onkológiai ellátás.

Betegelőjegyzés információk

Rendelési idők

Látogatási tilalom feloldása 2021.05.21-től az alábbiak szerint:

.
Látogatási tiéaéom-faceTájékoztatjuk Önöket, hogy a megfelelő óvintézkedések betartásával intézményünkben is feloldásra került a látogatási tilalom a mai naptól. (2021-05-21)

 -A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal, vagy védettségi igazolvány hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül történt mintavételezés után végzett negatív eredményű SARS-CoV-2 PCR teszttel rendelkezzen, amely a 18 év alattiakra is vonatkozik.

-A látogató a látogatáshoz való jogosultságát a kórház bejáratánál a biztonsági szolgálat ellenőrzi.

-Egy beteghez naponta egy látogató mehet be, maximum 60 perces időtartamra.

-A COVID-19 fertőzés vagy annak gyanúja miatti betegek – az Eütv. 11. § (3)-(6)
bekezdésben meghatározott esetek kivételével – NEM LÁTOGATHATÓAK

-Biztosítani kell, hogy a betegek és a hozzátartozók a fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések betartásában, végrehajtásában együttműködjenek.

-Az egészségügyi intézménybe történő belépéskor testhőmérséklet mérés szükséges.

-A látogatók számára is kötelező a fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések betartása: az intézmény teljes területén a szájat és orrot eltakaró maszk viselése, távolságtartás, valamint a kézfertőtlenítő készülékek használata be- és kilépéskor.

 

A látogatási idő naponta 15:00-18:00 között

Kérjük a látogatási idő pontos betartását.

 

A csomagok bevitelére vonatkozó szabályok: a betegeknek szánt csomagok leadására továbbra is van lehetőség a külső portán, naponta 15-18 óra között. A csomagok azonosítása szükséges (beteg neve, születési éve és az osztály neve)

 

Amennyiben a beteg állapota és az intézmény adottságai megengedik, az időjárás függvényében lehetőség szerint szabadtéren történjen a látogatás, ebben az esetben nincs korlátozva a látogatók száma.

 

 

 

 

Ápolók Napja

FLORENCE-NIGHTINGALE-3Május 12. világszerte az Ápolók Nemzetközi Napja és az Ápolónők Világnapja annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, aki a szakmát alapjaiban formálta át, hivatássá tette.

Ő volt, aki megfogalmazta: az ápolónő munkája háromszoros érdeklődést kíván: szellemi érdeklődést az eset iránt, szívbeli érdeklődést a beteg ember iránt, szakmai érdeklődést a gyakorlati munka technikája iránt“.

Hagyományosan olyan tulajdonságokat társítunk ehhez a hivatáshoz, mint az empátia, a türelem, a nyugalom, a nyitottság. E hivatást választókkal szemben elvárás a felelősségteljesség, felkészültség, legyenek jó partnerei az orvosnak és a betegnek egyaránt, tudjanak csapatban dolgozni, és ha kell, hideg fejjel helyes döntéseket hozni. Fontos a kommunikációs készség, elengedhetetlen az érzelmi stabilitás. Szellemileg és fizikailag jó formában kell lenni, megfelelő elméleti és gyakorlati tudással kell rendelkezni.

Az eltelt 150 év után van-e olyan ápoló, akinek eszébe ötlött volna az a tehetetlenség és kiszolgáltatottság, amit a COVID-19 vírus megjelenése okozott? Az ápolás óriási utat tett meg a gyógyítás fejlődésével együtt, számos ápoló tudása messze meghaladja a korábbi idők orvosainak tudását, felkészültségét. A tudomány, így a gyógyítás rohamos fejlődésével a hagyományos ápolás is robbanásszerüen fejlődött és szakosodott.

A szakavatott asszisztencia közreműködése nélkül az orvoslás sem tud önmagában létezni. A COVID-19 idején azonban azzal kell szembesülni, hogy sem orvos, sem ápoló nem volt felkészülve és felkészítve a váratlan és ismeretlen veszélyekre. A kiszolgáltatottságban ápoló és beteg egyaránt a legnagyobb fokú kockázatnak lett kitéve. A nélkülözhetetlen ápolói tevékenység felbecsülhetetlenül felértékelődött, és arra kell törekednünk, hogy minden körülmények között megteremtsük a biztonságuka. Nélkülük az egészségügyi és szociális ellátórendszer nem működik.

A COVID-19 vírus hatalmas áldozatokat követelt az ápolóktól is – az egész világ megmozdult, hogy kimutassa háláját és tiszteletét az ápolók és gyógyítók iránt- ezt a tiszteletet és hálát kell megőriznünk a COVID-19 pandémia elmúlását követően is.

Ünnepeljük ezen a napon az ápolókat!

Gratulálunk az intézmény minden egészségügyi asszisztensének. Kívánunk mindannyiuknak egészséget, elismerést, szakmai megvalósításokat és beteljesedést! 

“Egy legyen bennünk az akarat, felkeresni a szenvedést, s enyhíteni azt”

                                                                                          (Kossuth Zsuzsanna)

Üdvözöljük honlapunkon!

 

healthcareKöszönjük, hogy kitünteti figyelmével a váci Jávorszky Ödön Kórházat. Az intézet mai épületeiben 1970-től működik. Gyógyító-megelőző szakellátást végez Vác város és a környező több mint 180 ezer járó és fekvőbetege részére. A kórház minden dolgozója, közvetlenül vagy közvetve, azon fáradozik, hogy mindent megtegyen az ellátottakért. Hisszük, hogy mindenki jól választ, aki a váci kórházat választja ellátásának helyéül. Bízunk benne, hogy Ön is a fentiekhez hasonlóan vélekedik intézményünkről. Reméljük, hogy honlapunk segítségével gyorsan és könnyen megtalálhatják mindazokat a hasznos információkat, amelyek megkönnyíthetik szolgáltatásaink igénybevételét, erősíthetik a számunkra legfontosabbat: a hozzánk fordulók bizalmát és megelégedettségét.

Dr. Urbán Edina
főigazgató főorvos

 

DSCF0001 DSCF0004 DSCF0011

 

 

IMG_5289 kep01 kep02 Korhaz20120418_4

2020

infoblokk_kedv_final_RGB_ESZAGDPReeszt logo