Üdvözöljük honlapunkon!

_____________________________________________________________________________________

Köszönjük, hogy kitünteti figyelmével a váci Jávorszky Ödön Kórházat. Az intézet mai épületeiben 1970-től működik. Gyógyító-megelőző szakellátást végez Vác város és a környező több mint 180 ezer járó és fekvőbetege részére. A kórház minden dolgozója, közvetlenül vagy közvetve, azon fáradozik, hogy mindent megtegyen az ellátottakért. Hisszük, hogy mindenki jól választ, aki a váci kórházat választja ellátásának helyéül. Bízunk benne, hogy Ön is a fentiekhez hasonlóan vélekedik intézményünkről. Reméljük, hogy honlapunk segítségével gyorsan és könnyen megtalálhatják mindazokat a hasznos információkat, amelyek megkönnyíthetik szolgáltatásaink igénybevételét, erősíthetik a számunkra legfontosabbat: a hozzánk fordulók bizalmát és megelégedettségét.

Sámoly György
főigazgató

kézfogás orvos-beteg

K&H GYÓGYVARÁZS TERÜLETI PÁLYÁZAT 2016.

 

 kepmmm

 KEDVES SZÜLŐK / LÁTOGATÓK / GYERMEKEK / KOLLÉGÁK !

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az idei évben kórházunk Újszülött-, Csecsemő és Gyermekosztálya sikeresen továbbjutott az Újpest és vonzáskörzetében lévő települések területének K&H Gyógyvarázs program pályázatában!  Ennek keretében kórtermeink elhasznált függönyeit szeretnénk jobb minőségűre és szebbre cserélni, hogy a nálunk gyógyuló gyermekek esztétikusabb környezetben lábadozhassanak!

Ez azt jelenti, hogy részt veszünk a második körben, amelynek során a bankfiókokban és a www.khgyogyvarazs.hu/szavazas oldalon történő szavazással a lakosság választhatja ki az egyes területek nyerteseit. Ahhoz, hogy a pályázatból az idei évben győztesként kerüljünk ki, szükségünk van az Önök segítségére!

Az online szavazáson nem csak a K&H ügyfelei voksolhatnak, bárki leadhatja szavazatát, aki az adott oldalra látogat. A szavazók kizárólag úgy tudnak voksolni, ha facebook fiókjukkal belépnek vagy e-mail címükkel regisztrálnak az oldalon. A sikeres belépést és Vác irányítószámának (2600) megadását követően megjelenik osztályunk pályázata. Az ’Erre szavazok’ gomb megnyomásával le is tudják adni voksukat. Egy IP címről/facebook regisztrációval a szavazás ideje alatt 24 óránként egyszer lehet szavazni.

Az online szavazás időtartama: 2016. november 3. – 2017. január 30. éjfél.

Az online szavazás mellett a K&H bankfiókjaiban személyesen és az ebank internetes felületen keresztül is lehet szavazni.  A K&H Bank ebankjából a szavazó felületre átlinkelő ügyfelek minden egyes ebanki belépést követően szavazhatnak, 24 órán belül akár kétszer is. Az online és bankfióki szavazatok összesítésénél a K&H ügyfeleinek szavazata duplán számít majd bele a végeredménybe. Amennyiben támogatnák osztályunkat, kérjük szavazzanak pályázatunkra!

Köszönettel:

Az Újszülött-, Csecsemő és Gyermekosztály dolgozói

Újszülöttek hallásszűrése a legmodernebb eszközökkel

A legmodernebb eszközzel végzik az újszülöttek hallásszűrését a kórházban
2016 november 7-én a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat – az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve – ünnepélyes keretek között hallásvizsgáló készülékeket adott át 16 budapesti és Pest megyei kórháznak, többek között a váci Jávorszky Ödön Kórháznak is. A készülékeket Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és dr. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke adta át az intézmények számára. Ezzel az ajándékozással valamennyi magyarországi kórház, ahol van szülészeti osztály és perinatális intenzív centrum (PIC), rendelkezni fog újszülött és csecsemő objektív hallásszűrő készülékkel. kep01

Dr. Horváth Nóra orvos igazgató átveszi Balog Zoltán minisztertől az adománylevelet

Forrás: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (fotó: Gordon Eszter)

 

A több mint három millió forint értékű készülék november 23-án érkezett meg a Jávorszky Ödön Kórház Újszülött részlegére, ahol egy időben az installálásuk, és a szakszemélyzet betanítása is megtörtét – adott tájékoztatást az intézmény képviseletében Kárpáti Zoltán ápolási igazgató.

A halláscsökkenés korai felismerése és a gyermekek kezelésének mielőbbi megkezdése kulcsfontosságú a későbbi beszédfejlődés, beszédértés minél teljesebb fejlődése érdekében. Az újszülötteknél 1-3 ezrelékes előfordulású a halláscsökkenés –mondta dr. Faragó Andrea főorvos. A Csecsemő- és Gyermekosztály vezetője kiemelte, hogy a most bemutatott legmodernebb berendezés segít abban, hogy az orvosok a halláskárosodással született újszülötteket, csecsemőketakár néhány napos korukban még nagyobb hatékonysággal kiszűrjék, és probléma esetén a megfelelő szakellátásra irányítsák, ahol a szükséges beavatkozás minél előbb megkezdődhet. Ezzel reményt és lehetőséget kapnak a halláskárosodással született gyerekek, hogy felnőtt korukra teljesen egészséges, vagy csak kisebb mértékben halláscsökkent emberként éljék az életüket.

 

A MAICO MB 11 BERAphone objektív hallásszűrő eszközt aMediszintech Orvostechnikai Kft. ügyvezetője mutatta be. Nuber Arnold elmondta, hogy a berendezés gyors automatikus agytörzsi AABR szűrővizsgálat elvégzésére alkalmas, újszülöttek és kisgyermekek számára. A készülék által kibocsájtott jel egyszerre stimulálja a belső fülben található szerv (cochlea) teljes régióját, ami sokkal magasabb szintű és gyorsabb eredményeket generál összehasonlítva a standard módszerekkel. Ez azt jelenti, hogy nagyon megbízható eredményeket kaphatunk normál, alapzajos vizsgálati körülmények között is. A készülékekkel végzett hallásvizsgálat nem okoz feszültséget vagy stresszt az újszülöttek számára, hiszen alkalmazásuk során nincs szükség öntapadó elektródák használatára. A szoftver automatikus adatfeldolgozó-exportáló funkcióval képes a beteg és a vizsgálati adatok tárolására és nyomon követésére. Mivel a készülékbe rozsdamentes acélból készült elektródák vannak beépítve, ezért a BERAphone egyedüliként lehetővé teszi, hogy további költségek (eldobható elektródák használata) nélkül végezzék a méréseket. A továbbiakban így nem merülnek fel rendszeres költségek, a mérés rendkívül költséghatékony.

kep2

 

 

A kórház Újszülött részlegének főápolója röviden ismertette az elmúlt évtizedek alatt végzett hallásszűrésekfolyamatának gyakorlatát.

 

Dombóvári Erzsébet arról beszélt, hogy az orvostudomány és a  technika fejlődésének köszönhetően a kezdetleges szubjektív módszereket – úgy mint az újszülött füle mellet elcsattant taps –felváltotta az objektív hallásvizsgálat, amelyek mára már egyre modernebb  készülékekkel történhetnek. A szakember fontosnak tartja, hogy amostani legmodernebb készülékkel a szűrés mindössze néhány percet vesz igénybe, nem jár kellemetlenséggel az újszülöttek számára, eredménye pedig pontos, megbízható, ami a mamáknak, a babáknakés az osztály dolgozóinakis nagyon lényeges szempont.

kep3

Dombóvári Erzsébet az első hallásszűrő vizsgálatot végzi az új készülékkelegy kétnapos újszülöttön

 

 

 

Jávorszky Tudományos Nap 2016


Tizenegyedik alkalommal került megrendezésre november 4-én a Jávorszky Tudományos Nap a Madách Imre Művelődési Központban. Az egész napos program keretein belül, a kórház orvosai tartottak tudományos előadásokat, illetve az intézményt fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) térségi igazgatója, dr. Deczky Zoltán tájékoztatta a hallgatóságot a hazai kórházak kompozit mutatóiról.

Pető Tibor alpolgármester köszöntőjével vette kezdetét az a tudományos konferencia, amelyet a  kórház  2005 októberében,meglehetősen úttörő módon szervezett  először Jávorszky Tudományos Nap néven. A rendezvény főként az orvosok és a szakdolgozók számára kínált előadási lehetőséget. A megkezdett hagyományt folytatjuk –jelentette ki Sámoly György nyitóbeszédében. A főigazgató elismeréssel beszélt a kórházban történő oktatásról és képzésről, valamint elmondta, hogy az intézmény valamennyi osztálya akkreditált képzőhelyként működik.

– Oktatókórházként elégedettséggel tölt el, hogy az új rendelkezés szerint,az idei évben a rezidenseink száma jelenleg harmincnyolc fő és több, mintkétszáz fő leendő ápoló tanulót fogadtunk a különböző osztályainkon. Együttműködési megállapodásunk van a Semmelweis, a szegedi, a debreceni, és a pécsi orvostudományi egyetemekkel, orvostanhallgatók, rezidensek, szakorvosjelöltek és szakorvosok gyakorlati képzésére. A főiskolai karokkal való együttműködés alapján, diplomás ápolók, szülésznők, gyógytornász, dietetikus, védőnők, mentőtisztek gyakorlati képzését is biztosítjuk.Továbbá együttműködési megállapodásunk van ápolók gyakorlati képzésre is, többek között a Váci Szakképzési Centrum  Selye János Egészségügyi és Szociális Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájával , a Pannonkincstár Tanodával, az Oktáv Továbbképző Központtal és az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központtal,a kötelező szakmacsoportos továbbképzések megszervezésére – mondta a főigazgató.

Az előadások sorát dr. Deczky Zoltán, az ÁEEK térségi igazgatója kezdte, aki elmondta, hogy a kórház adósságállományának alakulását hogyan, milyen módszerekkel vizsgálták, milyen intézményi mutatók születtek, azokat hogyan értékelték és mi az elérni kívánt cél. Az intézményi mutatók szakmai és pénzügyi adatai alapján megállapításra került, hogy a váci kórház gazdálkodása stabil, a területi, kerületi intézmények rangsorában pedig jelenleg a középmezőny felső harmadába pozícionálható.

Az idei tudományos program abból a sokszínű és minőségi munkából épült fel, amelyet az elmúlt években végeztek a kórház orvosai. Idén a konferencia lényeges témája a Gasztroenterológiai osztály húsz éves fennállásának bemutatása volt. Válogattak az elmúlt időszak történetéből esetbemutatásokkal, de ezen kívül tizenhárom különböző témájú érdekes előadás is elhangzott az osztályok részéről.A tudományos program mellett, ismét lehetőség nyílta személyes találkozásokra, kötetlen beszélgetésekre.

 

deczky-szaloky-kekesi

balról jobbra: dr. Deczky Zoltán térségi igazgató (ÁEEK), dr. Szalóki Tibor osztályvezető főorvos (Gasztroenterológiai osztály), dr. Kékesi Gábor osztályvezető főorvos (Belgyógyászati osztály)

samoly-2

Sámoly György főigazgató