Üdvözöljük honlapunkon!

_____________________________________________________________________________________

Köszönjük, hogy kitünteti figyelmével a váci Jávorszky Ödön Kórházat. Az intézet mai épületeiben 1970-től működik. Gyógyító-megelőző szakellátást végez Vác város és a környező több mint 180 ezer járó és fekvőbetege részére. A kórház minden dolgozója, közvetlenül vagy közvetve, azon fáradozik, hogy mindent megtegyen az ellátottakért. Hisszük, hogy mindenki jól választ, aki a váci kórházat választja ellátásának helyéül. Bízunk benne, hogy Ön is a fentiekhez hasonlóan vélekedik intézményünkről. Reméljük, hogy honlapunk segítségével gyorsan és könnyen megtalálhatják mindazokat a hasznos információkat, amelyek megkönnyíthetik szolgáltatásaink igénybevételét, erősíthetik a számunkra legfontosabbat: a hozzánk fordulók bizalmát és megelégedettségét.

Sámoly György
főigazgató

kézfogás orvos-beteg

.

Vácon is tekertek a gyermekekért
Megrendezték az I. jótékonysági kerékpározási akciót
IMG_1602
13087690_1012622702154926_6859221974000561158_n[1]

 

A Jávorszky Ödön Kórház is csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez, amit az Amway Hungária Kft. szervezett a kórházak részére. Az eseményre váci viszonylatban több százan érdeklődtek, azonban a kedvezőtlen időjárás csak a „legelszántabbakat” tudta odacsalogatni. Az eredmény így is elégedettségre adott okot, hiszen az április 24-én megrendezett első jótékonysági kerékpározási akción kétszázhatvanezer forintról szóló „óriáscsekkel” ajándékozták meg a kórház gyermekosztályát.

 

Esős, szeles, hideg időben várták a szervezők a kórház szakrendelőjének bejáratánál a mozogni, sportolni vágyó és segíteni szándékozó embereket, családokat. A rendezvény megtartása még egy órával a start előtt kétséges volt, de a több tucat érdeklődő jelenléte, hangulata, elszántsága eloszlatta a szervezők kétségeit afelől, hogy megtartsák az eseményt. A vasárnapi délelőttön Szabadosné Váczi Zsuzsanna, a cég helyi független vállalkozója, egyben a rendezvény főszervezője köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy a cég évek óta különféle jótékonysági rendezvényekkel, azok támogatásával, azokon keresztül pedig adományok gyűjtésével igyekszik segíteni a nehéz helyzetben lévő gyermekeket és családjukat. Országszerte Budapesten a Bókay Gyermekklinikáért, és vidéki városokban a helyi kórházak gyermekosztályaiért szervezik a 10 km-es családi kerékpározást. A részvételi és támogató jegyeken keresztül adományokat gyűjtenek a helyszíneken, aminek az összegét az Amway Hungária Kft. megduplázza. Ezek után ismertette a programot, a kerékpározás útvonalát, majd átadta a szót a kórházat képviselő ápolási igazgatónak. Ez az esemény nem csak az adományozásról szól, hanem fontos üzenetet is közvetít.  Az egészséges életmódra nevelés, az egészségmegőrzés nagyon fontos feladat és felelősség mindannyiunk számára. Ez az, aminek tanulását, tanítását nem lehet elég korán kezdeni – mondta többek között Kárpáti Zoltán. Majd megköszönve a szervezők és a résztvevők a támogatást elmondta, hogy a kórház eszközbeszerzésre fogja fordítani a befolyt összeget.

A program folytatásában a mintegy ötven fő résztvevő közösen bemelegített, majd a „zenés esőtáncot” követően az elszántabbak kerékpárra ülve a kijelölt, és a hatósági szervek által biztosított útvonalon letekerték a 10 kilométeres távot. A családok számára remek programot és kikapcsolódási lehetőséget nyújtó rendezvényt a tervek szerint jövőre ismét megszervezik.

 

 

 

Mellközpont és a Tüdőgondozó Intézet fejlesztése

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_KA

Korszerű digitális gépeket kapott a Mellközpont és a Tüdőgondozó Intézet

 

Sikeresen lezárult az egészségügyi eszközök energiamegtakarítását célzó Európai Uniós projekt. Az „Eszközfejlesztés a Jávorszky Ödön kórházban” című, tavaly nyáron kiírt pályázat megvalósítását az Európai Unió 458 millió forintos támogatással segítette.

 

A projekt keretein belül, többek között két darab digitális mammográf készüléket vásárolt az intézmény, amelyek a géppark megújulásán túl, nagyon komoly szakmai előrelépést is jelent.

A Váci Mellközpont 2001 óta működő, az elsők között alakult népegészségügyi szűrőállomás. Az elmúlt 14 évben kb. 160 ezer komplex emlővizsgálatot végzett, több mint 1000 emlőrákot és daganatkezdeményt diagnosztizált.
A két új digitális mammográf készülék üzembe-helyezésével, csökken a vizsgálatok sugárdózisa, javul a képek kontrasztfelbontása, a sűrű emlők átvizsgálhatósága, egyszerűbb és biztonságosabb a képarchiválás. Különlegesség, hogy Vácon kerül üzembe az ország negyedik tomoszintézises mammográfja, azaz az emlőkről a hagyományos mellett vékony rétegfelvételek is készülnek. Ez az emlődaganatok felfedezési arányát jelentősen megnövelő, forradalmian új, a fejlett országokban is csak a közelmúltban bevezetett módszer, nem jár plusz teherrel a hölgyek számára. Vácon az emlődiagnosztikát 14 éve állandó, rendkívül jól képzett orvos- és asszisztens csapat végzi, minden radiológus Emlő Licencvizsgával rendelkezik. A központ vezetője dr. Forrai Gábor, jelenleg az Európai Emlődiagnosztikai Társaság elnöke.

 

A projekt keretein belül továbbá megvalósult egy db röntgenfelvételi és egy db tüdőszűrő (ernyőképszűrő) készülék üzembe helyezése is a Tüdőgondozó Intézet épületébe.

 

A tüdőgondozó 2005 óta működik a kórház területén. A pulmonológiai szakrendelésen, a tüdőbetegségek kivizsgálásán és a betegek gondozásán túl, légúti allergia vizsgálatot is végeznek bőrpróbával.

A két nagy értékű digitális eszköz üzembe helyezése a régi, korszerűtlen gépek cseréjén túl a betegelégedettséget is jelentősen javítja, hiszen gyorsabb és pontosabb eredményt ad, kevesebb sugárterheléssel. Környezetkímélőbb is, és mivel nem igényel filmet és előhívó vegyszert, így költséghatékonyabb is.

A pályázati összegből két db sebészeti képerősítőt is vásárolt az intézmény a Központi műtőbe.