Üdvözöljük honlapunkon!

Köszönjük, hogy kitünteti figyelmével a váci Jávorszky Ödön Kórházat. Az intézet mai épületeiben 1970-től működik. Gyógyító-megelőző szakellátást végez Vác város és a környező több mint 180 ezer járó és fekvőbetege részére. A kórház minden dolgozója, közvetlenül vagy közvetve, azon fáradozik, hogy mindent megtegyen az ellátottakért. Hisszük, hogy mindenki jól választ, aki a váci kórházat választja ellátásának helyéül. Bízunk benne, hogy Ön is a fentiekhez hasonlóan vélekedik intézményünkről. Reméljük, hogy honlapunk segítségével gyorsan és könnyen megtalálhatják mindazokat a hasznos információkat, amelyek megkönnyíthetik szolgáltatásaink igénybevételét, erősíthetik a számunkra legfontosabbat: a hozzánk fordulók bizalmát és megelégedettségét.

Dr. Urbán Edina
főigazgató főorvos

_______________________________________________________________________________________

 

Lakossági tájékoztatás

 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy  a látogatási tilalom 2020.06.13-tól (szombat) az Országos Tisztifőorvos határozata alapján feloldásra kerül.

A betegek és a hozzátartozók fokozott védelme érdekében kérjük, hogy az alábbi szabályokat szíveskedjenek betartani a kapcsolattartási jog gyakorlása során:

A kórházba történő bejutáshoz továbbra is kötelező az intézmény teljes területén a teljes szájat és orrot eltakaró maszk használata, a 1,5 méteres távolság betartása, valamint a kézfertőtlenítő készülékek igénybevétele minden be-és kilépéskor!
A jelenleg is fennálló járványügyi helyzetben, kizárólag tünetmentes hozzátartozó (köhögés- és lázmentes) érkezhet látogatásra, az intézmény házirendjében foglalt látogatási rend szerint (15-18 óra között). Egy betegnél egyszerre csak egy látogató tartózkodhat!

A látogató csak azzal a beteggel kerüljön két méteren belüli távolságra 15 percen túl, akit meg akart látogatni (rokona, ismerőse).
Amennyiben a beteg állapota megengedi kérjük, hogy a látogatás ideje alatt a parkban, a szabad levegőn tartózkodjanak!
Kérjük, a látogatás során tartsák be a higiénés előírásokat!

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

2020.06.13

 .________________________________________________________________________________________________

Szakrendelések működése a járványügyi helyzet alatt:

RENDELÉSI IDŐK ide kattintva elérhetők.
________________________________________________________________________________________________

Lakossági tájékoztató

2020. június 15-től fokozatosan újraindul az az ODM szakrendelés is. A betegeket 10-14 óráig a rendelőintézet 063-as vizsgálójában fogadják. Időpontkérés: 620 -620/ 1184-es mellék.

Előjegyzés gyermek szakrendelésre (időpontkérés): telefonon keresztül, minden nap 8-14 óráig, a 620-620/1466-os melléken lehetséges.

Gyermek sürgősségi szakrendelés: már a régi helyén (szakrendelő II. emelet), hétköznap 8-14-ig, hétvégén 8-16-ig fogadja az ellátásra érkező beteg gyermekeket. 14 óra (hétköznap), illetve 16 óra (hétvégén) után az SBO zöld bejáratánál veszik fel a sürgősségire érkező gyermekek adatait, azt követően pedig az osztályon (VII. emelet) történik a belgyógyászati esetekre vonatkozó ellátás.  A traumatológiai vonatkozású eseteket továbbra is az SBO látja el.

 Gyermek pulmonológiai szakrendelés:  Dr. Göndöcs Rita a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet keretében online rendel. A betegeknek lehetőségük van konzultációra, illetve  E- recept felírásra. Bejelentkezés a  06 1 443-3200-as telefonszámon lehetséges. További információ: https://svabhegy.eu/dr-gondocs-rita/

Gyermek Kardiológia: szerdánként 15-19 óráig a gyermek szakrendelőben.
2020 június 24-ig az elmaradt konzultációk kerülnek pótlásra. A június 24-ét követő, a már meglévő előjegyzések érvényesek. Új időpontot csak a központi előjegyzés visszaállása után lehet majd kérni.

Mammográfiai szűrés:  a június 1-től újra indult népegészségügyi szűrésre – március 16-ig visszamenőleg -,  újra postázzák a behívó leveleket. A klinikai mammográfiára való előjegyzés telefonszáma :  620-620/ 1436-os mellék.

2020.06.08


A járványügyi helyzethez igazodva, fokozatosan és szigorú intézkedések betartása mellett történik intézményünkben is a betegellátás. Ennek megfelelően az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

 

 • A nem akut (sürgős) ellátás újra indítása első lépésben telefonos vizit, illetve távkonzultáció útján történik. Telefonkonzultáció alapján az orvos rendelkezhet a kórházi beutalásról, szakrendelésre történő előjegyzésről.

 

 • A járóbeteg-szakellátás telefonos előjegyzés alapján kezdődik. A szakrendelésre kizárólag az adott szakrendelés orvosa adhat időpontot. A központi előjegyzés átmenetileg szünetel.

 

 • A szakrendelőben bevezetett „előszűrés” továbbra is működik. A vizsgálatra érkező betegeink a bejáratnál elvégzett testhőmérséklet mérést, kérdőív kitöltését követően, szájmaszkban mehetnek az adott szakrendelésre.

 

 • A tervezett magas kockázatú járóbeteg beavatkozások (orr-torok, garatleszívás, endoszkópos vizsgálatok, fül-orr-gégészet minden betegvizsgálata, ultrahang vizsgálat) csak negatív SARS-CoV-2 vírus PCR vizsgálat birtokában végezhetők.

 

 • A Központi Diagnosztikai osztály (RTG, ultrahang, CT) átmenetileg, betartva a fokozatosság elvét, csak szakorvos indikációja alapján, az általa egyeztetett időpontban végez tervezett vizsgálatokat.
  CT előjegyzés : minden munkanapon 8-14 óra között a 0627 620-620/1189 telefonszámon.
  RTG, UH előjegyzés: minden munkanapon 8-14 óra között a 0627 620-620/1497 telefonszámon.

 

 • A szigorú betegfogadási rend betartásának érdekében kérjük, hogy az előjegyzett, megbeszélt időpontra pontosan érkezzenek. Ellenkező esetben új időpontot szükséges kérni. Megfelelő időt hagyunk betegeink vizsgálatára. Óránként maximum négy beteg előjegyzése történhet meg, így a váróteremben kialakuló esetleges tumultus is elkerülhető. Kérjük, hogy amennyiben a beteg állapota engedi, kísérő nélkül érkezzen a vizsgálatra. A várakozás ideje alatt próbálják meg a legalább 1,5 méteres távolságot tartani.

 

 • A fertőzés terjedésének visszaszorítását szolgálják azok az intézkedések is, amelyek csökkentik az orvos-beteg találkozás szükségességét: a közgyógyellátásra való jogosultság a kormány korábbi döntése értelmében a veszélyhelyzet időtartama alatt, majd annak megszűntét követő 90 napig fennmarad; a keresőképtelenségről szóló igazolásokat sem kell 2 hetenként kiállítani, és az idős emberek védelmében a stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereinek elektronikus vényen történő rendelése, valamint a betegeknek adott tanácsadás távkonzultáció során is történhet. Az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok is érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig.

 

 • Kérünk minden vizsgálatra, kontrollra, szakrendelésre, Sürgősségi Betegellátó Osztályra érkező beteget és kísérőt, hogy belépéskor és kilépéskor minden esetben vegyék igénybe a kézfertőtlenítő készülékeket!

 

Együttműködésüket ezúton is köszönjük

kez

 

Vác, 2020. május 4.

_________________________________________________________________________________________________

Újabb biztonsági intézkedések a váci kórházban 

Szűrőkonténer a főbejárat előttszűrőkonténer

Mindenki előtt ismert, hogy az új koronavírus okozta járvány Magyarországon is fokozatosan növekszik. A járványügyi helyzetre való tekintettel, múlt héten további biztonsági intézkedéseket vezetett be a váci kórház. A járvány elleni
védekezés újabb eszközeként, egy szűrőkonténer került felállítására a kórház főbejárata előtt.
A szűrőpontként és előtriázs-ként működő konténer múlt pénteken érkezett meg az intézmény elé, amit a hétvégén fertőtlenítettek, árammal és vízzel láttak el. A hétfőn üzembe helyezett szűrőpont a sürgősségi ellátás biztonságos, gyors és
hatékony működését hivatott segíteni. Minden sürgősségi ellátásra érkezőt itt ellenőriznek, mielőtt a kórház területére lép. Testhőmérsékletet mérnek, felső légúti fertőzések meglétét szűrik, valamint egy ellenőrző lista alapján kérdéseket tesznek fel annak érdekében, hogy kiszűrjék az esetleges koronavírus gyanús eseteket.
A Jávorszky Ödön Kórház ezúton is tájékoztatja a lakosságot, hogy a sürgősségi betegellátás több, egymástól jól elkülönített szervezeti egységben történik. Ezekbe az egységekben különböző belépési pontokon lehet bejutni. Azt, hogy
melyik bejáraton kell belépniük, a kórház főkapujához telepített szűrőkonténerben szolgálatot teljesítő munkatársak határozzák meg lázmérés és célzott kérdések alapján. A betegek kizárólag az általuk meghatározott bejáraton
léphetnek be a sürgősségi betegellátó területre. A helyes bejárat megtalálásához a munkatársak nyújtanak segítséget.
A járvány elleni védekezésben kiemelten fontos, hogy minél kevesebb ember találkozzon egymással, illetve kerüljön egy légtérbe, zárt helyiségbe. Amennyiben feltétlenül szükséges, legfeljebb 1 kísérő tartózkodhat a kórház
területén. Felhívják a figyelmet, hogy bizonyos ellátási egységben tilos vagy nem ajánlott kísérő jelenléte! Ilyen esetben a telefonos kapcsolattartás nyújt lehetőséget a tájékoztatásra, tájékozódásra. Kérik, hogy lehetőség szerint telefonnal vagy hozzátartozó telefonszámával érkezzenek, hogy szükség szerint a dolgozók felvehessék velük a kapcsolatot.

_________________________________________________________________________________________________

Tájékoztató az új koronavírus járványos terjedésének megelőzése érdekében

.

Utazási ajánlás a koronavírussal kapcsolatban

Díjak és elismerések Semmelweis nap alkalmából

A Jávorszky Ödön Kórház június 30-án, rendhagyó módon emlékezett meg a magyar egészségügy legnagyobb ünnepéről, a Semmelweis-napról. A koronavírus okozta járványhelyzet miatti fokozott biztonság érdekében, a hagyományos közös ünneplést felváltotta a kis létszámú, személyes köszöntés. Természetesen ez az elismerések és a köszönetnyilvánítás rangjából mit sem veszített. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője levélben fejezte ki elismerését és köszönetét a váci kórház minden munkatársa számára az áldozatos és magas szakmai színvonalú munkáért. „ A mostani, megpróbáltatásokkal teli időszakban érthette meg igazán mindenki az egészségügyben dolgozók fontosságát. A magyar orvosok és ápolók kiváló, világszínvonalú teljesítményre képesek, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a példátlan helytállás, abban az időben, amikor nagyobb európai országok egészségügyi rendszerei sorra rogytak össze a nyomás alatt.” – írta többek között Rétvári Bence.

A program a kórház főbejárata előtt 11 órakor TérZenei koncerttel kezdődött. Az EMMI támogatásával megvalósult műsorban a Szegedi Harsonaegyüttes nyújtott különleges élményt az egészségügyi dolgozóknak, akik az ablakokból, illetve a helyszínen élvezhették a rézfúvósok által megszólaltatott dallamokat, mintegy harminc percben.

13 órakor, dr. Urbán Edina főigazgató főorvos röviden felelevenítette Semmelweis Ignác életét és munkásságát, majd dr. Kékesi Gábor megbízott orvos igazgatóval és dr. Király Edit ápolási igazgatóval a kórház tanácstermében köszöntötték az első félévben jubileumot elérő munkatársakat. Az eseményen a tiszteletét tette a kórházban szolgálatot teljesítő Ürmösi Károly tűzoltó alezredes is.

25 éves jubileumot elérők

Csabai Gézáné (Belgyógyászati Osztály), Csikor Andor (Központi Betegszállítás), Dr. Gyürky Gábor (SBO), Hébel Lászlóné (Neurológiai osztály), Iczés Anita (Újszülött részleg), Juhász Katalin (Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály), Dr. Rádics Zoltán (Gasztroenterológia), Rögler Ildikó (Traumatológia), Szvetlik Pálné (Ápolási osztály), Tari Tünde (Újszülött részleg)

30 éves jubileumot elérők

Békefiné Léránt Rita (Pszichiátriai Osztály), dr. Finta Éva (Pszichiátriai Osztály), Hajnis Andrea (Neurológiai soztály), Jakab Rita (Tüdőgondozó), Kovácsné Stefanidesz Ágnes (Képalkotó Diagnosztikai osztály), Krekács Józsefné (Pszichiátriai osztály)

40 éves jubileumot elérők

Hártó Rita (Traumatológia), Jutasi Sándorné (Szülészet-Nőgyógyászat), Kurdi Ildikó (SBO), Puskás Miklós (Központi Betegszállítás), Tóthné Fekete Györgyi (Kardiológiai szakrendelés), Urbán Györgyné (Traumatológia)

A folytatásban az igazgató dicséretek, kinevezések, a Ruzsicska-díj és a Jávorszky Ödön Kórház Alapítványának különdíja, valamint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Magyar Ápolási Egyesület elismerései következtek.

Igazgatói dicséretben részesültek

Berecz Béla (Fizioterápia), dr. Békefi Alfréd Norbert (Patológiai Osztály),

Berkeszi Andrea (Kardiológiai Osztály), Boda Péter (Finanszírozási, Informatikai és Betegdokumentációs Osztály), Csizmadia Zita (Újszülött, Csecsemő- és Gyermekosztály), dr. Ila Veronika (Újszülött, Csecsemő- és Gyermekosztály), Ládi Gizella (Belgyógyászati Osztály), Mezei Péterné (Sebészeti Osztály), Selmeczi József (Műszaki osztály), dr. Szekeressy Zsuzsanna (Kórházhigiénés Szolgálat)

Főorvosi kinevezésben részesült a Sürgősségi Betegellátó Osztály orvosa, dr. Tóth Katalin.

Adjunktusi kinevezésben részesült dr. Brenner Dávid a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály orvosa.

Három tudományos pályamunkából, kettőt díjazott idén a tudományos bizottság – mondta el, dr. Marjanek Zsuzsanna elnök. Az Inczédy család által 2002-ben alapított Ruzsicska-díjat, dr. Palásti Andrea Fanni az intenzív osztály orvosa a „Mit tanulhatunk az új SARS-CoV2 vírus pandémiából? Hogy kapcsolódik a járvány az elmúlt két évben osztályunkon alkalmazásra került új módszerekhez?” című munkájáért. A díjat Inczédy György és Inczédy Balázs adták át. A Jávorszky Ödön Kórház Alapítvány különdíját, dr. Békefi Alfréd a Patológiai osztály orvosa kapta „Colorectális carcinomák kialakulásának molekuláris alapjai” című dolgozatáért –ismertette dr. Nagy Ferenc, a kuratórium elnöke.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerő oklevelét Cselédes Katalin aneszteziológiai szakasszisztens vehette át, Ábrahám Ildikó helyi elnöktől.

A Magyar Ápolási Egyesület ezüst kereszt kitűzőjét Horváth Józsefné, a Sebészet szakrendelő asszisztense kapta, míg a „Kórházunk elhivatott dolgozója” elismerő címet Majnik Ibolya a Sürgősségi Betegellátó Osztály ápolója, Balog Erzsébet szülésznő és Moncz Ildikó a Fül-Orr –Gégészet ápolója vehették át, Kovácsné Bóbis Klaudia helyi elnöktől.

 

jubilálók

Igazgatói dicséret, előlépők, díjak, elismerések

 

szegedi harsonaegyüttes