Dr.Korona Árpád emlékére

drkoronaa

Életének 95. évében 2021. május elsején a váci Jávorszky Kórház egyik meghatározó alakja Dr. Korona Árpád átadta lelkét teremtőjének.

Rákospalotán a Dózsa György gimnáziumban érettségizett. A Budapesti Orvostudományi Egyetemen 1951-ben végzett és 1970-ig az akkoriban legképzettebbnek tartott Horányi professzor mellett az Ideg Klinikán volt tanársegéd. 1970-ben pályázat útján elnyerte az újonnan épült váci kórház Ideg Osztályának vezetését. Ebben az évben nevezték ki általános igazgatóhelyettes főorvosnak. Ezt a tisztséget 18 éven át látta el, később intézeti igazgató lett, majd 1995-ig ismét főigazgató helyettes volt. 1996-ban, 70 éves korában vonult nyugdíjba, addig vezette a Neurológiai Osztályt és volt megyei szakfelügyelő.

1975-ben megkapta a Munka Érdemrendet, 1981-ben a Vöröskereszt jubileumi emlékérmével tüntették ki. 1984-ben az egészségügyi minisztertől elnyerte a kiváló orvos címet, 1993-ben tudományos és szakmai munkájáért Arányi Lajos emlékérmet kapott. 1996-ban Pro Dioecesi Vaciensi egyházi kitüntetés arany fokozatát kapta az akkori megyéspüspök úrtól a mélységesen vallásos orvos.

2011-ben a Semmelweis Egyetem gyémánt jubileumi díszoklevelét vehette át.

80 éves koráig rendelt, addig látta el a betegeket.

A Magyar Ideg- és Elmeorvosok Társaságának vezetőségi tagja volt, a Magyar Stroke Társaság egyik alapítója, számtalan szakmai közlemény és előadás szerzője. Tanítványai közül sokan kerültek vezető pozícióba.

Szakmai tudása, emberi kvalitásai, betegszeretete, teherbírása, probléma megelőző és megoldó képessége, szerénysége, természet szeretete példa értékű számunkra.

Emlékét a kórházi dolgozók, betegek, barátok, rokonok sokáig megőrzik!

Kedves Árpád!  Nyugodj békében!

 

A tiszteletet adók egyike: Dr. Szalóki Tibor

 

 

 

 

Oltás online időpont foglalás

.

A Jávorszky Ödön Kórház oltópontjaira is lehetőség nyílt online időpont foglalásra!

Az oltás időpontjai SINOPHARM vakcinával április 26-27-28. Bővebb információ: www.eeszt.gov.hu

 

Tájékoztató és segítség a foglaláshoz ide kattintva olvasható.

Szülői beleegyező nyilatkozat 16-18 évesek részére innen letölhető.

Szakrendelés változás !

Tisztelt Betegeink!

 

A tömeges lakossági oltási program mielőbbi  biztonságos végrehajtása érdekében a szakrendelő működésében átmeneti változások lépnek életbe, melyről a háziorvosok is tájékoztatást kaptak:

 

2021.04. 07-től visszavonásig  a járóbeteg szakellátás a szakrendelőben az előjegyzett betegek (nem akut ellátás) számára SZÜNETEL, kivétel:

 

Terhesgondozás,

Traumatológiai friss sérültek kontrollja,

Mammográfia (klinikai panaszokkal rendelkezők),

Onkológiai ellátás.

 

Megértésüket megköszönve;

Jávorszky Ödön Kórház Igazgatósága”

 

 

 

Üdvözöljük honlapunkon!

 

healthcareKöszönjük, hogy kitünteti figyelmével a váci Jávorszky Ödön Kórházat. Az intézet mai épületeiben 1970-től működik. Gyógyító-megelőző szakellátást végez Vác város és a környező több mint 180 ezer járó és fekvőbetege részére. A kórház minden dolgozója, közvetlenül vagy közvetve, azon fáradozik, hogy mindent megtegyen az ellátottakért. Hisszük, hogy mindenki jól választ, aki a váci kórházat választja ellátásának helyéül. Bízunk benne, hogy Ön is a fentiekhez hasonlóan vélekedik intézményünkről. Reméljük, hogy honlapunk segítségével gyorsan és könnyen megtalálhatják mindazokat a hasznos információkat, amelyek megkönnyíthetik szolgáltatásaink igénybevételét, erősíthetik a számunkra legfontosabbat: a hozzánk fordulók bizalmát és megelégedettségét.

Dr. Urbán Edina
főigazgató főorvos

 

DSCF0001 DSCF0004 DSCF0011

 

 

IMG_5289 kep01 kep02 Korhaz20120418_4

2020

infoblokk_kedv_final_RGB_ESZAGDPReeszt logo