Üdvözöljük honlapunkon!

_____________________________________________________________________________________

Köszönjük, hogy kitünteti figyelmével a váci Jávorszky Ödön Kórházat. Az intézet mai épületeiben 1970-től működik. Gyógyító-megelőző szakellátást végez Vác város és a környező több mint 180 ezer járó és fekvőbetege részére. A kórház minden dolgozója, közvetlenül vagy közvetve, azon fáradozik, hogy mindent megtegyen az ellátottakért. Hisszük, hogy mindenki jól választ, aki a váci kórházat választja ellátásának helyéül. Bízunk benne, hogy Ön is a fentiekhez hasonlóan vélekedik intézményünkről. Reméljük, hogy honlapunk segítségével gyorsan és könnyen megtalálhatják mindazokat a hasznos információkat, amelyek megkönnyíthetik szolgáltatásaink igénybevételét, erősíthetik a számunkra legfontosabbat: a hozzánk fordulók bizalmát és megelégedettségét.

Sámoly György
főigazgató

kézfogás orvos-beteg

Sétáljunk együtt a saját és a beteg gyermekek egészségéért!

10000lepesA Jávorszky Ödön Kórház is csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez, amit az Amway Hungária Kft. társadalmi szerepvállalásának részeként szervez oly módon, hogy minden évben önkéntes megmozdulásokkal segítik a kórházakban ápolt gyermekek gyógyulását. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, idén ismét közös programra hívták a városokat, azok lakóit: szeptember 4-én Budapesten második, de Vácott első alkalommal rendezik meg a „10.000 lépés érted és értük” jótékonysági sétát, mellyel mindenki hozzájárulhat az apróságok zökkenőmentes kórházi ápolásához. „10.000 lépés érted és értük”, így szól a szlogen, hiszen közel 5 km sétával már mindenki rengeteget tehet a saját egészségéért is!

A részvétel feltétele az 500 Ft-os támogatás befizetése a helyszínen, és a séta teljesítése!
A cél nem csak az adományozás, hanem az egészséges életmód példamutatása is.
A résztvevők egy „10 000 lépés érted és értük” szélforgót kapnak emlékbe.
A befolyt összbevételt az Amway Hungária 2016-ban is MEGDUPLÁZZA,
így minden jelentkező 1 000 forintot adományoz a kisgyermekek számára.

A váci kórház az adományt a sürgősségi gyermekellátásban használatos eszközök korszerűsítésére szeretné fordítani
(gyermek-vérnyomásmérők, érintés nélküli lázmérők, infúziós pumpa).

Időpont: 2016. szeptember 4. (vasárnap), 10 óra (egységesen, minden résztvevő városban)
Helyszín: a Jávorszky Ödön Kórház előtti parkoló (Kálvária domb mellett)

Program:
9.30 – 10.00 Gyülekező, részvételi és támogató jegyek megvásárlása,adományok leadása
10.00 – 10.15 Köszöntők
10.15 – 10.30 Közös bemelegítés
10.30 – Indulás – séta (5 km) a kijelölt útvonalon
12.30 Beérkezések, meglepetések, ajándékok, adományok összesítése

Gyere és tegyünk együtt gyermekeink egészségéért és egy szebb jövőért!

 

 

Mellközpont és a Tüdőgondozó Intézet fejlesztése

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_KA

Korszerű digitális gépeket kapott a Mellközpont és a Tüdőgondozó Intézet

 

Sikeresen lezárult az egészségügyi eszközök energiamegtakarítását célzó Európai Uniós projekt. Az „Eszközfejlesztés a Jávorszky Ödön kórházban” című, tavaly nyáron kiírt pályázat megvalósítását az Európai Unió 458 millió forintos támogatással segítette.

 

A projekt keretein belül, többek között két darab digitális mammográf készüléket vásárolt az intézmény, amelyek a géppark megújulásán túl, nagyon komoly szakmai előrelépést is jelent.

A Váci Mellközpont 2001 óta működő, az elsők között alakult népegészségügyi szűrőállomás. Az elmúlt 14 évben kb. 160 ezer komplex emlővizsgálatot végzett, több mint 1000 emlőrákot és daganatkezdeményt diagnosztizált.
A két új digitális mammográf készülék üzembe-helyezésével, csökken a vizsgálatok sugárdózisa, javul a képek kontrasztfelbontása, a sűrű emlők átvizsgálhatósága, egyszerűbb és biztonságosabb a képarchiválás. Különlegesség, hogy Vácon kerül üzembe az ország negyedik tomoszintézises mammográfja, azaz az emlőkről a hagyományos mellett vékony rétegfelvételek is készülnek. Ez az emlődaganatok felfedezési arányát jelentősen megnövelő, forradalmian új, a fejlett országokban is csak a közelmúltban bevezetett módszer, nem jár plusz teherrel a hölgyek számára. Vácon az emlődiagnosztikát 14 éve állandó, rendkívül jól képzett orvos- és asszisztens csapat végzi, minden radiológus Emlő Licencvizsgával rendelkezik. A központ vezetője dr. Forrai Gábor, jelenleg az Európai Emlődiagnosztikai Társaság elnöke.

 

A projekt keretein belül továbbá megvalósult egy db röntgenfelvételi és egy db tüdőszűrő (ernyőképszűrő) készülék üzembe helyezése is a Tüdőgondozó Intézet épületébe.

 

A tüdőgondozó 2005 óta működik a kórház területén. A pulmonológiai szakrendelésen, a tüdőbetegségek kivizsgálásán és a betegek gondozásán túl, légúti allergia vizsgálatot is végeznek bőrpróbával.

A két nagy értékű digitális eszköz üzembe helyezése a régi, korszerűtlen gépek cseréjén túl a betegelégedettséget is jelentősen javítja, hiszen gyorsabb és pontosabb eredményt ad, kevesebb sugárterheléssel. Környezetkímélőbb is, és mivel nem igényel filmet és előhívó vegyszert, így költséghatékonyabb is.

A pályázati összegből két db sebészeti képerősítőt is vásárolt az intézmény a Központi műtőbe.