Üdvözöljük honlapunkon!

_____________________________________________________________________________________

Köszönjük, hogy kitünteti figyelmével a váci Jávorszky Ödön Kórházat. Az intézet mai épületeiben 1970-től működik. Gyógyító-megelőző szakellátást végez Vác város és a környező több mint 180 ezer járó és fekvőbetege részére. A kórház minden dolgozója, közvetlenül vagy közvetve, azon fáradozik, hogy mindent megtegyen az ellátottakért. Hisszük, hogy mindenki jól választ, aki a váci kórházat választja ellátásának helyéül. Bízunk benne, hogy Ön is a fentiekhez hasonlóan vélekedik intézményünkről. Reméljük, hogy honlapunk segítségével gyorsan és könnyen megtalálhatják mindazokat a hasznos információkat, amelyek megkönnyíthetik szolgáltatásaink igénybevételét, erősíthetik a számunkra legfontosabbat: a hozzánk fordulók bizalmát és megelégedettségét.

Dr. Urbán Edina
főigazgató főorvos

Elhunyt DR. FÉLIX JÁNOS

 

A Jávorszky Ödön Kórház mély megrendüléssel értesít mindenkit, aki ismerte, tisztelte és szerette, hogy dr. Félix János szülész-nőgyógyász főorvos életének 74. évében, 2019. július 22-én, elhunyt.  Kollégái így emlékeznek rá:

 

„Ha kedd, akkor Félix doktor”

 

A munkával töltött negyvenöt éve alatt rengeteg kismamája és betege volt, akik nagyon kedvelték őt. Több ezer babát segített a világra ez idő alatt. Betegeivel udvarias és kedves volt, türelmesen beszélgetett velük betegségről, életmódról.

A városban és a környéken mindenki tudta, hogy keddenként Ő van ügyeletben, mint ahogy a szobi rendelésének időpontjait is fejből tudták a hölgyek.

Hivatását tisztelő és szerető, megbízható, nyílt személyiségű ember volt. A jó megjelenése mellett empatikus, remek kommunikációs készséggel rendelkező, kiváló orvost ismerhettünk meg benne, aki az egész életét a hivatásának szentelte. A nap bármely időszakában rendelkezésére állt a betegei és kollégái számára.

Hogy mit szeretett csinálni szabadidejében? Elsősorban a családjával lenni. Imádta a hétvégi házát Bánkon. Olyannyira, hogy folyamatosan építgette, szépítgette, majd állandó otthonává varázsolta. Ez volt számára a regenerálódás. A ház, a kert. És az autók. Nagyon igényes volt például arra, hogy mindig tiszta, kitakarított autóban üljön. Sokszor bosszankodva mesélt arról, hogy a frissen polírozott kocsija, milyen poros lett a kórházi parkolóban és mennyit törölgette. Nevettünk. Kiváló humorával, érdekes történeteivel mindig a társaság középpontja volt. Decemberben, az osztályos karácsonyi összejövetelen még egy új autóvásárlásról anekdotázott. Pedig már tudta. Tudta, hogy betegsége az orvostudomány egyik zsákutcája. Méltósággal fogadta és viselte az utolsó pillanatig.

Búcsúzunk Tőled! Nyugodj békében Főorvos úr!

drfelix

Dr. Félix János 1945. február 6-án született Ercsiben. A Könyves Kálmán Gimnáziumban érettségizett 1963-ban, majd 1966-ban nyert felvételt a Budapesti Orvostudományi Egyetemre. 1972-ben végzett a SOTE Általános Orvostudományi Karán. 1972-től kezdett dolgozni az akkor Vác Városi Tanács Szőnyi Tibor Kórház néven működő intézmény szülészet-nőgyógyászati osztályán, alorvosként. 1978-ban a kórház által kiírt számítástechnikai pályázaton I. helyezést ért el, „ A műtétek kódolása” című pályamunkájával. 1975-től 1979-ig a Géza király téri Egészségügyi Szakközépiskolában tanított, mint helyettesítő orvos-tanár. Számos tudományos konferencián, továbbképzésen vett részt és rendszeres előadásokat tartott szülészet-nőgyógyászati témakörben. 1985-ben adjunktusi, 2000-ben főorvosi kinevezést kapott. 2007-ben történő nyugdíjba vonulását követően is az osztályos munka oszlopos tagjaként tevékenykedett a kórházban, egészen 2018-ig.

Közel százan vettek részt a váci EFI által kínált programon

 

Hetedik, egyben utolsó foglalkozásához ért az első szív és érrendszeri klubfoglalkozás sorozat a váci Egészségfejlesztési Irodában. A Jávorszky Ödön Kórház tanácstermében megtartott foglalkozásokon, közel száz – a témában érintett – személy fordult meg.  A klubfoglalkozások célja az volt, hogy segítsék a szív és érrendszeri betegek életét a lehető legjobb életminőség kialakításában, pszichés támogatást nyújtsanak a betegségtudattal való megküzdésben, valamint újabb és újabb információkat nyújtsanak a betegségről, a kezelésről, az esetleges szövődményekről. Ezenkívül az EFI szakemberei nagyon fontosnak tartják a tapasztalatcsere biztosítását, az egészségügyi szakemberekkel történő kommunikáció hatékonyságának a javítását.

közel százan vettek részt a váci EFI által kínált programon

A közép- és idősebb korosztályhoz tartozó érdeklődők a szív- és érrendszeri betegségek népegészségügyi jelentőségéről és a megelőzés lehetőségeiről, a magas vérnyomásról mint rizikófaktorról és annak kezeléséről, illetve  az ischaemiás szívbetegségről hallgathattak meg előadásokat, tanácsokat. A magas koleszterinszint és az érelmeszesedés összefüggéséről, illetve az ezzel kapcsolatos életmódváltás lehetőségeiről, és a helytelen táplálkozási szokások megreformálásáról is hasznos tanácsokat kaptak a betegek Bugyi Anita dietetikus segítségével. A július 22-i, utolsó foglalkozáson Nagy Enikő diplomás ápoló mutatott be egy mindent átmozgató tornagyakorlat sort, amit a résztvevők  ott helyben elsajátíthattak. A gyakorlási lehetőséghez pedig ábrákkal szemléltetett emlékeztető segédanyagot is kaptak annak érdekében, hogy otthon is könnyedén tudják végezni a gyakorlatokat.

A nagy sikerre való tekintettel az ingyenes programsorozat ősztől folytatódik az intézményben, ahová a váci járás településein élő lakosokat várják.