Szakrendelés változás !

Tisztelt Betegeink!

 

A tömeges lakossági oltási program mielőbbi  biztonságos végrehajtása érdekében a szakrendelő működésében átmeneti változások lépnek életbe, melyről a háziorvosok is tájékoztatást kaptak:

 

2021.04. 07-től visszavonásig  a járóbeteg szakellátás a szakrendelőben az előjegyzett betegek (nem akut ellátás) számára SZÜNETEL, kivétel:

 

Terhesgondozás,

Traumatológiai friss sérültek kontrollja,

Mammográfia (klinikai panaszokkal rendelkezők),

Onkológiai ellátás.

 

Megértésüket megköszönve;

Jávorszky Ödön Kórház Igazgatósága”

 

 

 

Folytatódik a Covid Önkéntesek regisztrációja!

Országos Kórházi Főigazgatóság – covid önkéntes regisztráció

 

A koronavírus járvány harmadik hulláma minden eddiginél súlyosabban érinti Magyarországot és a magyar lakosságot. Össze kell fognunk és minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk a meredeken ívelő járvány mielőbbi leküzdése érdekében. Ezért ismét elindítjuk a COVID Önkéntes oldalt az egészségügyi végzettséggel rendelkező vagy egészségügyi képzésben résztvevők számára, és tenni akarnak a magyar betegek gyógyulásáért. Regisztrálni a https://covid-onkentes.okfo.gov.hu/ honlapon lehet.

– Hívjuk és várjuk azokat a szakorvosokat, vagy azon szakrendelések szakdolgozóit, ahol a betegforgalom a járványügyi helyzetben várhatóan lecsökken.

− Hívjuk és várjuk azokat az egészségügyi szakembereket, orvosokat és szakdolgozókat, akik nem közfinanszírozott járó- vagy fekvőbetegellátó egészségügyi szolgáltatóknál dolgoznak.

− Hívjuk és várjuk azokat az egészségügyi szakembereket, akik egészségügyi szakképesítésük megszerzése után nem az egészségügyi ágazatban helyezkedtek el, vagy időközben elhagyták azt.

− Hívjuk és várjuk mindazokat, akik közép- vagy felsőfokú egészségügyi képzésben vesznek részt.

− Orvos-, fogorvorvos-, gyógyszerésztanhallgatók, egészségtudományi hallgatók, egészségügyi OKJ-s képzések hallgatói is jöjjenek!

− Hívjuk és várjuk azokat a rezidenseket és szakorvos-jelölteket akik szükség esetén szívesen vállalnának feladatot a képzőhelyüktől eltérő egészségügyi intézményben vagy a járványügyi védekezés egyéb színterein.

A járvány leküzdésében való közreműködés önkéntes jogviszony keretében, a közérdekű önkéntes tevékenységről szóló 2005. évi LXXXVIII. törvény rendelkezéseivel összhangban, ellenszolgáltatás nélkül történik majd.

Sikeres regisztrációt követően az orvostanhallgatóknak lehetőségük van választani az alábbi preferált területek közül:

− a fertőzés gyanús és fertőzött betegek megfigyelése;

− a középsúlyos fertőzött betegek ellátásában való részvétel;

− a súlyos állapotban lévő fertőzött betegek intenzív ellátásában való részvétel;

− az időskorú betegek otthoni vagy intézeti ellátásában való részvétel;

− a fogyatékos embertársaink otthoni vagy intézeti ellátásában való részvétel;

− a karanténok valamelyik formájában lévő betegek ellátásában való részvétel;

Lehetséges továbbá a preferált régió kiválasztása is.

Amennyiben már rendelkezik a jelentkező egészségügyi szakképesítéssel, de működési nyilvántartási engedéllyel nem, a regisztrációhoz szükséges Alapnyilvántartási számát a https://kereso.enkk.hu oldalon tudja szükség esetén megnézni.

 

https://www.facebook.com/egeszseg.okfo/posts/2680655762225235

 

Lakossági tájékoztató

 

Tisztelt Lakosság!

 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Intézményünkben  a munkatársak 96.6 %-a aláírta az  új egészégügyi jogviszonyról szóló munkaszerződést. A különböző osztályokról távozó dolgozók egyetlenegy osztály működésében sem okoztak működési problémát.

A koronavírus  járvány alakulása miatt a biztonságos betegellátás érdekében szükségessé vált a betegellátási  struktúra átalakítása. Háromlépcsős betegellátást alakítottunk ki a fertőzöttségi kockázat alapján (igazoltan fertőzött/gyanús/igazoltan fertőzésmentes zóna), mátrix jellegű működéssel.

Covid-19 elleni védőoltásokkal kapcsolatos lakossági tájékoztató

Tájékoztatjuk az érintett lakosokat, hogy a Rendelőintézet területén kialakított oltópontokon a védőoltások beadása központi irányító hatóság által meghatározott ütemezés és sorrend szerint történik.

Amennyiben Ön értesítést kapott az oltáson való megjelenés időpontjára vonatkozóan, kérjük, hogy az oltópont zsúfoltságának elkerülése érdekében a megadott időpont előtt maximum 10 perccel érkezzen. A Rendelőintézet bejáratánál tartózkodó munkatársunk fogja informálni arról, hogy melyik (földszinti vagy a II. emeleti) oltóponton kapja meg a vakcinát.

Amikor megérkezik az oltópontra oltási folyamat zökkenőmentes, gyors lebonyolítása érdekében kérjük készítse elő a:

  • TAJ kártyáját
  • lakcím igazoló kártyáját
  • amennyiben 1. oltást kap: a kitöltött Hozzájárulási nyilatkozatot (a nyomtatványt háziorvosa biztosítja az Ön számára, vagy letöltheti honlapunkról ITT),
  • oltás esetében a kitöltött Ellenőrző listát (letöltheti honlapunkról ITT), valamint az 1. oltásnál kapott oltási kártyát.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a beadott védőoltás után 15 percig még az oltóponton kell tartózkodni megfigyelés céljából.

Kérjük olvassa el a védőoltásokra vonatkozó lakossági tájékoztatókat:

_hozzajarulo_nyilatkozat_vedooltashoz_rövid

Ellenőrző lista pfizel 2. oltás előtt

pfizer-vakcina_lakossagi_tajekoztato

astrazeneca_lakossagi_tajekoztato_1

szputnyik_v_oltoanyag_-_lakossagi_tajekoztato

 

 

 

 

2020

infoblokk_kedv_final_RGB_ESZAGDPReeszt logo