Gyermekgyógyászati szakrendelés helyszín változások

 

Tisztelt Szülők!

2021 január 23-tól a gyermekgyógyászati szakrendelések és sürgősségi ellátás működésében változások lépnek életbe.

Mi változik?

A szakrendelések helyszíne:

  • 24 órás sürgősségi ellátás: Gyermek Osztály, Kórház A. épület, VII. emelet
  • gyermekgyógyászati szakrendelés: Gyermek Osztály, Kórház A. épület, VII. emelet
  • gyermek pulmonológia: Gyermek Osztály, Kórház A. épület, VII emelet
  • gyermek kardiológia: Kardiológia szakrendelő, Rendelőintézet, II. em. R230
  • gyermek ortopédia: Traumatológia szakrendelő, Rendelőintézet, fszt., R058

A telefonszám:

  • (0627) 620-620 / 1280-as mellék

 

Mi marad?

A rendelési idők.

Beutalóhoz kötött szakrendelések esetén az előjegyzés módja.

A betegfelvétel folyamata:

  • gyermekgyógyászati szakrendelés esetén a rendelőintézeti kartonozóban,
  • sürgősségi ellátásra való bejelentkezés esetén a Sürgősségi Betegellátó Osztály betegfelvételi pultjánál kell bejelentkezni,
  • gyermek pulmonológia és a délutáni szakrendelések esetén (gyermek kardiológia ill. ortopédia) nem szükséges külön bejelentkezni.

 

Mivel, ahogy a fentiekből is kitűnik, a szakrendelés és sürgősségi ellátás terhe szinte teljes mértékben a gyermekosztályos ambulanciára fog hárulni, a korlátozott várótermi kapacitás és a jelen járványhelyzet miatt is kérjük, hogy a beteg gyermeket csak egy felnőtt hozzátartozó kísérje fel az osztályra. Portaszolgálatunk munkatársai is nyomatékosan fel fogják hívni erre a figyelmet.

2021.01.23

 

 

 

Üdvözöljük honlapunkon!

 

healthcareKöszönjük, hogy kitünteti figyelmével a váci Jávorszky Ödön Kórházat. Az intézet mai épületeiben 1970-től működik. Gyógyító-megelőző szakellátást végez Vác város és a környező több mint 180 ezer járó és fekvőbetege részére. A kórház minden dolgozója, közvetlenül vagy közvetve, azon fáradozik, hogy mindent megtegyen az ellátottakért. Hisszük, hogy mindenki jól választ, aki a váci kórházat választja ellátásának helyéül. Bízunk benne, hogy Ön is a fentiekhez hasonlóan vélekedik intézményünkről. Reméljük, hogy honlapunk segítségével gyorsan és könnyen megtalálhatják mindazokat a hasznos információkat, amelyek megkönnyíthetik szolgáltatásaink igénybevételét, erősíthetik a számunkra legfontosabbat: a hozzánk fordulók bizalmát és megelégedettségét.

Dr. Urbán Edina
főigazgató főorvos

 

DSCF0001 DSCF0004 DSCF0011

 

 

IMG_5289 kep01 kep02 Korhaz20120418_4

Lakossági tájékoztató

corona-5071996_640A COVID-19 járványveszély növekedése miatt a váci Jávorszky Ödön Kórház is bekapcsolódott a középsúlyos és súlyos, igazolt COVID – 19 fertőzött, valamint gyanús betegeket ellátásába. A koronavírus járványból adódó kórházi átszervezésekről, az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni a lakosságot: Intézményünk gondosan felépített rendszer szerint, a szükségletekhez és a járvány dinamikájához igazodva, meghatározott ütemterv alapján látja el az igazolt vagy gyanús COVID-19 betegeket. Az első hullám tapasztalatait felhasználva, fokozatosan és folyamatosan alakítjuk át a kórházi betegutakat és szervezzük át az osztályok elhelyezését. A szükséges védőfelszerelések megfelelő számban rendelkezésre állnak, pótlásukat a fenntartó folyamatosan biztosítja. 2020. november 10-től további intézkedésig, az azonnali egészségügyi ellátást nem igénylő beavatkozásokat elhalasztjuk. Ez alól kivétel képeznek azok a sürgősségi ellátások, amelyek elvégzése nélkül a beteg közvetlen életveszélybe kerülne, illetve súlyos vagy maradandó egészségkárosodást szenvedne. Az egynapos sebészeti ellátás szünetel. Jelenleg három COVID-19 részlegen helyezzük el az igazolt COVID-19 pozitív betegeket. A Sürgősségi osztályon a “vörös zónákban” történik a fertőzés gyanús betegek ellátása. További részlegeket alakítottunk ki a fertőzés gyanús, kórházi ellátást igénylő betegek számára. Pozitív teszteredmény esetén az érintett beteg a COVID-osztályra kerül, negatív teszt esetén a gyógykezelést végző osztályon ápoljuk őket. A Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály két szervezeti egységként végzi munkáját, elkülönítve az intenzív ellátást igénylő, igazolt COVID-19 fertőzött betegeket. Intézményünkbe is megérkezett a honvédség hét munkatársa. A katonák szakmai felügyelet mellett dolgoznak és olyan segítséget nyújtanak, amihez nem kell egészségügyi szakképesítés, így elsősorban a betegirányításban, betegkísérésben, testhőmérséklet-méréssel történő beléptetésben, adminisztrációban, számítástechnikai, anyagmozgatási, raktározási feladatokban vesznek részt. A járványgörbe dinamikus emelkedése miatt, egyre több a beteg. Ápolóink, orvosaink hősiesen gyógyítanak, minden kézre szükség van. A jelenlegi helyzetben, telefonvonalaink túlterheltek, ezért kérjük szíves türelmüket, ha hosszabban kell várakozniuk. Mindenkitől megértést kérünk, hogy a lehető legjobb ellátást tudjuk biztosítani Vác és térsége lakosai számára. Együttműködésüket köszönjük, vigyázzunk egymásra!

 

Vác, 2020. november 18.

 

MEGKEZDŐDÖTT A FELKÉSZÜLÉS A KORONAVÍRUSSAL FERTŐZÖTT BETEGEK FOGADÁSÁRA

Sürgősségi Betegellátó Osztály

Az emberi erőforrások miniszterének október 23-i rendelete a váci kórházat – több másik intézménnyel együtt – másodlagos ellátóhellyé jelölte ki.

A rendelet értelmében, amennyiben az elsődlegesen kijelölt szolgáltatók COVID – 19 ellátási kapacitásai telítődnek, úgy a Jávorszky Ödön Kórház is azonnal bekapcsolódik az igazolt és a gyanús koronavírusos betegek ellátásába.  A váci kórház csak abban az esetben fogad enyhe és középsúlyos, igazolt koronavírusos betegeket, ha a sorrendben előttük lévő kórházak kapacitása megtelik. A járványügyi helyzet alakulása szükségessé tette, hogy már kedd estétől a váci kórháznak is fogadnia kell igazolt koronavírus fertőzött betegeket, melyek felvétele az Országos Mentőszolgálat COVID koordinációs csoportjának irányításával történik.

Az EMMI minisztere által kiadott rendelet felkészülési időt biztosított a koronavírusos betegek fogadására és gyógyítására. Az utasítás szerint az újonnan kijelölt kórházaknak az összes finanszírozott ágyszámuk 20%-át kell az igazolt és gyanús COVID – 19 betegek ellátására felkészíteni. Ez a váci kórház esetében, mindösszesen 104 ágyat jelent. A kórház Koronavírus Operatív Testülete belső eljárásrendet és intézkedési tervet készített a kórházban a gyanús és igazolt COVID-19 betegek ellátására, kialakításra kerültek az izolációs (elkülönítő) részlegek. A biztonságos betegellátás érdekében kórházon belül átszervezések történtek, mátrix jelleggel működő szervezeti egységek kerültek kialakításra.

 

 

A kórház megfelelő mennyiségű védőfelszereléssel és gyógyszerrel rendelkezik mind a fertőzött, mind pedig a nem fertőzött betegek ellátásához.  A védőfelszerelések folyamatos biztosításában és a kórház teljes területén a járványügyi szabályok betartatásában a kórházparancsok is segítséget nyújt.

A kórház vezetése folyamatosan szolgáltat adatokat a kórház aktuális kapacitásáról, melynek figyelembevételével történik szükség esetén a többletfeladatok fenntartó általi delegálása.

 

A kórházban a járvány első hullámában meghozott rendelkezések – kötelező maszkviselés, kézfertőtlenítés, távolságtartás – továbbra is érvényben vannak, ezek ellenőrzése folyamatos. Ezeken  felül, az intézménybe belépni kívánó minden személy testhőmérsékletét megmérik.

A kórház vezetése és dolgozói ezúton is köszönik a lakosság türelmét, a védekezéshez nyújtott együttműködését.

Vác, 2020. 10. 29.

2020

infoblokk_kedv_final_RGB_ESZAGDPReeszt logo