Függönyadomány a Kardiológiai osztálynak

2015. november 19-én a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata kezdeményezésére, a Váci Egyházmegyei Karitász sötétítő függönyöket adományozott a Kardiológiai osztályának.
Az adomány átadásán dr. Beer Miklós váci megyéspüspök, dr. Gyurcsán Csabáné karitászigazgató, dr. Faragó Artúr kórházlelkész, dr. Zsifkov Tibor osztályvezető főorvos, Kárpáti Zoltán ápolási igazgató, Kenéz Attila vállalkozó, valamint az osztály orvosai és nővérei vettek részt.

A Kórházlelkészi Szolgálat munkatársai jelezték a Karitásznak, hogy szükség lenne a kardiológiai osztályon sötétítő függönyökre. Az 5. emeleti osztály betegszobáinak ablakait naphosszat éri a napsütés, amely elsősorban a nyári hőségben rontja a betegek komfortérzetét. Továbbá a kardiológiai vizsgálatok során, a szívultrahang képernyőjére ráeső napfény miatt nehezen látható a monitor. A Váci Egyházmegyei Karitász felmérte a lehetőségeit és felkarolta a kezdeményezést. Az osztály dolgozóinak javaslata és igényei szerint, közel 200 m bordó színű sötétítő függönyt varratott Kenéz Attila vállalkozóval. Ez a mennyiség a teljes osztály betegszobájának, vizsgálójának és irodáinak ablakaira elegendő. Az adomány átadásakor dr. Beer Miklós a caritas és a szív kapcsolatára utalt, továbbá a függöny jelentőségére tette a hangsúlyt. A templom szentélyének függönye mögött van a „szentek szentje”. Ebben a kórházban is a függönyök mögött titkok kerülnek felszínre – a beteg emberek szívének gyógyítása.

Most nem nagyértékű orvosi műszer adományt kapott az intézmény, mégis a figyelmes szeretetnek és az összefogásnak olyan eredménye, mely a kórház és a betegek javára szolgál. Köszönet érte!