Okostányér és diabetikus élelmiszerek kerültek terítékre

A foglalkozáson

A váci járás Egészségfejlesztési Irodájának (EFI) szervezésében került megrendezésre az a soron következő betegklub, ahol az érdeklődők a gyakorlatban próbálhatták ki a szénhidrátok elosztását a napi étkezések során (főétkezések, kis étkezések), számításokat végezhettek a szénhidrátokkal kapcsolatosan, gyakorlati tanácsokat kaptak a mérleg használatának fontosságáról (rizs, tészta, kenyéradagok stb. mérése), valamint tapasztalatot, illetve recepteket cserélhettek egymással a résztvevők. Barnáné Herédi Györgyi klubvezető, diabetológiai tanácsadó és meghívott vendége, Bugyi Anita dietetikus, rendkívül fontosnak tartják az ilyen közösségépítő eseményeket, személyes találkozásokat, ahol kötetlenül kérdezhetnek, beszélgethetnek egymással és szakemberekkel a sorstársak.

Elnyújtott felszívódású szénhidrátok Tányér modell
Táplálkozz okosan Mi legyen a tányérodon

A nagyobb megjelenítéséhez kattintson rá a képre

A diabétesz klub utolsó foglalkozása 2019. június 18-án 14-15 óráig kerül megrendezésre a Jávorszky Ödön Kórház tanácstermében. Szó lesz többek között a cukorbetegség idegi szövődményeiről (neuropathia, mint a diabéteszes láb meghatározó tényezője), a helyes lábápolás alapelveiről, kiegészülve gyakorlati tanácsokkal. A foglalkozás végén minden beteg kap majd egy checklistát azokról az információkról, amit minden cukorbetegnek tudnia kell(ene).

A Jávorszky Ödön Kórház a VEKOP-7.2.2-17 kódszámú konstrukció keretében nyert korábban pályázatot “Egészségfejlesztési iroda kialakítása a váci járásban”  címmel. Az intézmény célja, hogy javuljon a lakosság egészségi állapota, növekedjen a születéskor várható élettartam, valamint javuljon az egészségben eltöltött életévek száma, továbbá, hogy a fejlesztés hozzájáruljon az ország átfogó népegészségügyi hálózatának kialakításához, ezen keresztül a lakosság egészségtudatosságának növeléséhez, egészségkultúrájának javításához, a krónikus nem fertőző betegségek megelőzéséhez a területi egyenlőtlenségek csökkentéséhez.

Previous article

Tekerj egy kicsit!

Next article