Közel százan vettek részt a váci EFI által kínált programon

 

Hetedik, egyben utolsó foglalkozásához ért az első szív és érrendszeri klubfoglalkozás sorozat a váci Egészségfejlesztési Irodában. A Jávorszky Ödön Kórház tanácstermében megtartott foglalkozásokon, közel száz – a témában érintett – személy fordult meg.  A klubfoglalkozások célja az volt, hogy segítsék a szív és érrendszeri betegek életét a lehető legjobb életminőség kialakításában, pszichés támogatást nyújtsanak a betegségtudattal való megküzdésben, valamint újabb és újabb információkat nyújtsanak a betegségről, a kezelésről, az esetleges szövődményekről. Ezenkívül az EFI szakemberei nagyon fontosnak tartják a tapasztalatcsere biztosítását, az egészségügyi szakemberekkel történő kommunikáció hatékonyságának a javítását.

közel százan vettek részt a váci EFI által kínált programon

A közép- és idősebb korosztályhoz tartozó érdeklődők a szív- és érrendszeri betegségek népegészségügyi jelentőségéről és a megelőzés lehetőségeiről, a magas vérnyomásról mint rizikófaktorról és annak kezeléséről, illetve  az ischaemiás szívbetegségről hallgathattak meg előadásokat, tanácsokat. A magas koleszterinszint és az érelmeszesedés összefüggéséről, illetve az ezzel kapcsolatos életmódváltás lehetőségeiről, és a helytelen táplálkozási szokások megreformálásáról is hasznos tanácsokat kaptak a betegek Bugyi Anita dietetikus segítségével. A július 22-i, utolsó foglalkozáson Nagy Enikő diplomás ápoló mutatott be egy mindent átmozgató tornagyakorlat sort, amit a résztvevők  ott helyben elsajátíthattak. A gyakorlási lehetőséghez pedig ábrákkal szemléltetett emlékeztető segédanyagot is kaptak annak érdekében, hogy otthon is könnyedén tudják végezni a gyakorlatokat.

A nagy sikerre való tekintettel az ingyenes programsorozat ősztől folytatódik az intézményben, ahová a váci járás településein élő lakosokat várják.

 

 

Previous article

Next article

Elhunyt DR. FÉLIX JÁNOS