A Jávorszky Ödön Kórház -Váci Mellközpont- és az AVON közös akciója a szakrendelőben!

Ha egészség van, minden van – szokták mondani. Ha jól belegondolunk, nagyon igaz a mondás. Tapasztalatból mindnyájan tudjuk, hogy egészségesen szinte minden gondunkat meg tudjuk oldani. A cél tehát az egészség megőrzése, vagy helyreállítása. Különösen fontos ez a hölgyeknek, hiszen jobbára ők azok, akik a család többi tagjának egészségére is figyelnek.

Vannak olyan egészségi problémák, amelyek szinte kizárólag a hölgyeket érik utol. Ilyen az emlő rosszindulatú daganatos megbetegedése is.  Az emlőrák világszerte fenyegeti a nőket, és hazánkban is évente mintegy csaknem nyolcezer új megbetegedést fedeznek fel. Ez a szám óriási, hiszen azt jelenti, hogy élete során minden nyolcadik nő szembesül a diagnózissal, a kialakult áttétek pedig évente több mint kétezer nő haláláért felelősek.

Talán nem mondunk újat azzal, hogy a mellrák megelőzhető, illetve sikerrel gyógyítható – feltéve, ha időben, már a kezdetekkor felfedezzük az elváltozást. Mivel a probléma sokáig, sokszor évekig nem mutat tünetet (például nem fáj), ezért szervezett szűrővizsgálattal lehet fölfedezni a még „csöndben” lévő, de már a szervezetben bujkáló betegséget. Ezt a célt szolgálja a mammográfiás emlőszűrésre kiküldött meghívás, amelyet 45-65 éves kor között kapnak a nők.

A vizsgálat nem vesz sok időt igénybe, fájdalmatlan, csak el kell határozni a részvételt. A szűrés jó eredménye igazi ajándék lehet, hiszen a problémamentességről szól. Nem szólva arról, hogy a mell minden nő igazi büszkesége.

De most mi is adunk ajándékot a résztvevőknek!

A mellrák elleni küzdelem elkötelezettjeként kórházunkkal összefogott a világ egyik legismertebb kozmetikai cége.

Ennek értelmében az emlőszűrésre behívott és azon megjelenő hölgyek a vizsgálat mellett kézbőrápoló terméket kapnak ajándékba. 

Kedves Hölgyek! Kérjük, szánjanak egy órát az egészségükre, hiszen nemcsak szeretteiknek, hanem a társadalomnak is nagy szükségük van önökre.

Váci mellközpont
Dr. Szalai Katalin a Jávoszky Ödön Kórház orvosigazgatója és Hupuczi Márta az AVON divízió vezetője
Hupuczi Márta az AVON divízió vezetője és Dr. Király Edit a Jávorszky Ödön Kórház ápolási igazgatója
Mezei-Kollár Erika vezető asszisztens, Hruskó Orsolya asszisztens, Oltai Magdolna asszisztens,Hupuczi Márta divízió vezető, Dr. Király Edit ápolási igazgató, Majoros Bernadett zóna manager, Dr. Szalai Katalin orvosigazgató