Közös mécsesgyújtás kórházunkban

„A fájdalomban ott a világosság”

Közös fohásszal, imával, majd mécsesgyújtással emlékezett meg a Váci Jávorszly Ödön Kórház az elhunytakról október 30-án délután.

A meghitt megemlékezésen – a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálat szervezésében – Torma Joel atya, a szolgálat vezetője mondott beszédet. Az atya idézett Pál apostolnak a thesszalonikaiakhoz írt első leveléből, majd a jelenlévőkhöz szólva így fogalmazott: minél több időt élünk meg az életben, annál több szerettünkre, rokonunkra, barátunkra, jótevőnkre tudunk visszaemlékezni ezekben a napokban.

S bár ezek nem a legboldogabb napok az életünkben – mondta -, mégis át kell élnünk és meg kell értenünk, hogy van miért hálát adnunk. Mi abban hiszünk, hogy a fájdalomban ott a világosság, a feltámadás hite, hogy van folytatás -emlékeztetett Torma Joel atya. Az élet ugyanis nem a síroknál áll meg, ahol mi. Mi ugyanis azt kérjük, hogy szeretteink kerüljenek be Isten országába, hogy majd ott újból találkozhassunk velük.

Az atya beszédét közös fohász és ima követte, majd a résztvevők meggyújtották a közös megemlékezés mécseseit. A megemlékezés emelkedettségéhez énekkel, furulyaszóval, versmondással és példabeszédekkel járultak a kórházlelkészi szolgálat önkéntesei. A mécsesgyújtáson részt vett Dr. Király Edit ápolási igazgató a kórházi menedzsment képviseletében, valamint főnővérek és számos munkatárs is.

Közös mécsesgyújtással emlékezett meg a Váci Jávorszly Ödön Kórház az elhunytakról október 30-án délután. A meghitt megemlékezésen – a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálat szervezésében – Torma Joel atya, a szolgálat vezetője mondott beszédet. “Minél több időt élünk meg az életben, annál több szerettünkre, rokonunkra, barátunkra, jótevőnkre tudunk visszaemlékezni ezekben a napokban. S bár ezek nem a legboldogabb napok az életünkben – mondta -, mégis át kell élnünk és meg kell értenünk, hogy van miért hálát adnunk. Mi abban hiszünk, hogy a fájdalomban ott a világosság, a feltámadás hite.”

Az atya beszédét közös fohász és ima követte, majd a résztvevők meggyújtották a közös megemlékezés mécseseit. A megemlékezés emelkedettségéhez énekkel, furulyaszóval, versmondással és példabeszédekkel járultak a kórházlelkészi szolgálat önkéntesei. A mécsesgyújtáson részt vett Dr. Király Edit ápolási igazgató a kórházi menedzsment képviseletében, valamint főnővérek és számos munkatárs is.

Kórházlelkészi Szolgálat önkéntes tagjai
Torma Joel atya a szolgálat vezetője és Dr. Király Edit ápolási igazgató