Belgyógyászati osztály és izotóp részleg

1970-ben kezdte meg működését a kórház főépületének IV. emeletén, dr. Branyiczky László vezetésével. Az osztály keretein belül működő rheumatológiai részleget 1978-ig dr. Gecseg Gyula felügyelte. A rheumatológiai profil továbbra is megmaradt 1996-ig, dr. Fieszl Borbála vezetésével. Másfél éven át a szemészeti fekvőbetegek háttérosztályaként is működtünk.

Branyiczky főorvos nyugdíjba vonulása után az osztályt 1982-ig dr. Tóth János, a II. Belgyógyászat vezető főorvosa irányította, majd 1991-ig dr. Domán József állt az osztály élén. Ekkor a sávszerinti ellátás kötelezettségein túl nephrológia és a peritoneális dialysis megszervezésével bővült az osztály profilja. 1991-1994. között dr. Benedek Csaba, majd dr. Konrády András lett az osztály vezetője. Ekkor új profilként az endokrinológia és a nucleáris medicina területével bővült a tevékenységünk.

Az osztály fő feladata a kardiológiai és gastroenterológiai tárgykörökön túlmenően, a belgyógyászat összes többi ágához tartozó területi betegek ellátása. A fekvőbeteg ellátás mellett több szakambulanciát működtetünk: endocrinológia- izotóp diagnosztika, klinikai onkológia, nephrológia és belgyógyászat.

Izotóp Részleg

Nagy fejlődésen ment keresztül, és ma már egyes területeken (pl. pajzsmirigy rák) regionális centrum lett. Ugyanígy van ez a radiojód kezelések, különösen a nagydózisúak tekintetében. Az endocrin profil szorosan kapcsolódik a részleg munkájához. A részlegen alkalmazott klinikai kutatás folyik.

Osztályvezető főorvos: Dr. Kékesi Gábor

Osztályvezető főápoló: Barnáné Herédi Györgyi

Osztály helye: „E” pavilon földszint (izotóp) és emelet