Újszülött, csecsemő és gyermekosztály

Az 1970-ben megnyílt Csecsemő- és Gyermek osztály 90 ággyal kezdte meg működését dr. Ferenczi Iván főorvos vezetésével. Az egészséges újszülöttek ellátása  mellett két évvel később koraszülött részleg kialakításra került sor. Az integrált egészségügyi ellátás szellemében kiépítette a környező községekben a mozgó szakorvosi szolgálatot. Az osztályon történt szakorvosképzés tette lehetővé a gyermekkörzetek kialakítását. Dr. Ferenczi főorvos úr korai halála után 1978-tól az osztály vezetését sorrendben dr. Péter Judit, dr. Újhelyi László, dr. Somogyvári Zsolt, dr. Baksai László, dr. Némedi Mária és dr. Kampós Katalin látták el.

Igyekszünk gyermekbarát kórházi miliőt kialakítani: alapvető elvárás a nővérektől és az orvosoktól a kellő szakmai tudás mellett a gyermekszeretet, a jó empátiás készség és a humánus magatartás. A szülők a nap 24 órájában gyermekük mellett tartózkodhatnak, aktívan, partnerként vesznek részt az ápolásban. A fekvőbeteg-ellátásra szoruló gyermekek ápolásában lényeges szempont, hogy a lehető legkevesebb időt töltsék kórházban. Ennek- és az otthoni további biztonságos kezelés érdekében a nagyobb figyelmet kívánó betegek háziorvosával próbálunk kapcsolatot tartani.

Osztályunk mellett 7 szakambulancia működik, melyeknek rendelőintézeti egységei kulturáltak és a felnőtt betegektől elkülönítettek: kardiológiai, neurológiai, sebészeti, ortopédiai, pulmonológiai, általános gyermek-belgyógyászati, gyermek nőgyógyászati.

 

Mb. Osztályvezető főorvos: Dr. Faragó Andrea

Osztályvezető főápoló: Csurja Ildikó

Újszülött részlegvezető főápoló: Dombóvári Erzsébet

Osztály helye: Főépület, VII. emelet, liftből kilépve jobb oldal