Rehabilitációs osztály

A kórház egyik legfiatalabb működési egysége. Az első törekvések eredményeképpen 1995. januárban kezdte működését, akkor Krónikus Ápolási részleg néven dr. Lesch György pszichiátriai főorvos, majd rövid idő után dr. Mátrai Sándor neurológus főorvos vezetésével. Ekkor még valódi rehabilitációs tevékenység nem különült el az ápolási feladatok ellátásától. 1996-ban vált külön az Ápolási osztály és a Rehabilitációs osztály tevékenysége. 1997-ben került az osztályra dr. Lámfalusi Péter főorvos.

Fő profiljaink:

* Storke rehabilitáció.

* Egyéb neurológiai eredetű mozgáskárosodás javítása.

* Posttraumás állapotok igény szerinti ellátása.

* Amputált ellátás, melyet a proetikai ellátás keretében szerveztünk. Első ellátásként a ma korszerűnek mondható korai primer protezis ellátást nyújtjuk, ezért kérjük a betegeket a műtét után mielőbb beutalni ambulanciánkra. Ez esetben a járástanulás osztályunkon lehetséges.

* Egyéb chronikus degeneratív mozgásszervi betegségek: arthrosisok, izületi deformitások okozta fájdalmak és mozgás kiesések rehabilitálása.

* Osteoporosis rehabilitáció.

* Gerincrehabilitáció: spondylosisok, discopathiak, gerincműtét utáni állapotok.

* Mindennemű mozgásszervi segédeszköz ellátás, mely a rehabilitáció tárgykörébe tartozik (kerekesszék, orthesisek, testtávoli segédeszközök).

1999 januárjában kezdte meg működését az osztályhoz csatolt szakambulancia, amelyben a járóbeteg ellátást is megoldottuk.

Az ambulancia működésének megkezdésével átalakult a betegfelvételi rendszer is. Ma már igen szoros kapcsolatban állunk a kórház akut osztályainak valamennyi orvosa mellett a háziorvosokkal is, akik szintén konzíliárusi és felvételi igénnyel élhetnek ambulanciánk felé. Ide beutaló nélkül is jöhetnek a betegek, mely lehetőséggel gyakran élnek is.

Osztályvezető főorvos: dr. Stefán Zsolt

Osztályvezető főápoló: Kucsera Ildikó

Osztály helye: „H“ pavilon, földszint