Ötszázezer forint értékű felajánlás a kórháznak

Ez év július 6-án, szerdán került átadásra az az ötszázezer forint értékű felajánlás, amit a váci telephelyű cég, a D és Tsa. Bt. adományozott a Jávorszky Ödön Kórház osztályai számára. Az  1996-ban alapított magyar tulajdonú gazdasági társaság ESD és Forrasztás technikai termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A több mint huszonötezer féle termékpalettájuk közül a váci kórház számára most 9.000 darab tisztatéri lábzsákot ajándékoztak.

A kórház részéről Kárpáti Zoltán vette át az adománylevelet. Az átadáson a cég kereskedelmi vezetője úgy fogalmazott, hogy szeretnék viszonozni azt a sok jót, amit a város és a kórház nyújtott a cégnek az elmúlt két évtized alatt.

„Kollégáink nagy része váci lakos, többen ebben a kórházban hozták világra gyermekeiket, ide járnak vizsgálatokra és gyógyulni egyaránt. Szerintünk a kórház munkatársai jól végzik a dolgukat, ezért elkezdtünk gondolkodni, hogy hogyan lehetne kifejezni az elégedettségünket az intézmény irányába. Végül megtaláltuk a metszetet a cég és a kórház szükségletei között.” – mondta Csengeri Richárd.

A lábzsákok használata a beteg- és szakmai látogatások alkalmával kapnak jelentős szerepet a kórházban, hiszen a cipő talpán található szennyeződések behurcolása óriási fertőzésveszélyt jelenthetnek például az intenzív osztályon fekvő, amúgy is legyengült betegek számára, de legalább annyira fontos ez a védőfelszerelés például a szülészeten is. Ezt már dr. Marjanek Zsuzsanna főorvos mondta, hozzátéve, hogy a védőöltözet használata minimumkövetelmény náluk és más osztályokon is. Bár a kórház mindig is biztosította a védőfelszerelést az érintetteknek, a mostani felajánlás lehetőséget nyújt legalább fél évre, hogy a kórház költségei csökkenjenek ebben a tekintetben. – fogalmazott az osztályvezető főorvos.

Previous article

Semmelweis-nap