Karácsonyi ünnepség

Négy támogatott pályázat került a kórház karácsonyfája alá

Több mint 350 millió forintot nyert az intézmény

 

A karácsony a szeretet, a családok, a kisebb-nagyobb közösségek ünnepe. Ilyenkor még egy olyan folyamatosan működő intézményben mint a miénk is, megállunk egy pillanatra, hogy a hétköznapok rohanása közepette legalább egy rövid időre jobban egymásra, azokra az értékekre figyeljünk, amelyeket a karácsonyi ünnepkör, az emberi összetartozás legszebb pillanatai keltenek éltre. – kezdte köszöntő beszédét Sámoly György a kórház éttermében december 20-án megtartott karácsonyi ünnepségen.

A főigazgató összefoglalta, hogy az elmúlt év nehézségei ellenére, a kórház számos sikert mondhat magáénak. Az első és legfontosabb az a gyógyító munka, amit az orvosok, a szakdolgozók végeztek és végeznek folyamatosan, illetve az őket segítő, egyéb területen dolgozó munkatársak, akik a betegek, az emberekszolgálatában állnak az év minden napján. A kórház első embere megemlítette azokat a szakmai és tudományos eredményeket is, amelyek bizonyítják, hogy a váci kórházban kiváló szakemberek dolgoznak.Ezenkívül felsorolásra került néhány fejlesztés is, amelyeket vagy pályázati forrásból, vagy támogatói segítséggel valósítottak meg.

kep01

„Örömmel jelenthetem be, hogy év végi ajándékként most jelképesen betehetjük az intézményi karácsonyfa alá azt a 106 millió forintos pályázati támogatást, amit a központi sterilizáló műszerfejlesztésére, a légtechnikai rendszerek korszerűsítésére és napkollektorok beiktatására fordíthat a kórház. Ezen kívül a tegnapi napon érkezett értesítés szerint, a környezeti és energiahatékonysági pályázati programon is sikeresen szerepeltünk, így több, mint  246 millió forintból megvalósíthatjuk a fotovoltaikus, azaz a napelemes rendszerek kialakítását is.”- jelentette be a főigazgató, majd kiemelte, hogy a megkezdett fejlődési irányt jövőre is folytatni  kívánják. Sámoly György elmondta, hogy minden lehetőséget és alkalmat megragadva dolgoznak azon, hogy az intézmény fejlődjön, a dolgozók és a betegek elégedettsége folyamatosan javuljon.

A főigazgató köszöntőjét követően dr. Beer Miklós ünnepi beszédét hallgathatták meg a jelenlévők.

kep02

A tavalyi hit nem elég jövőre! – kezdte a megyéspüspök. Mint mondta, a világ folyamatosan változik, mindig meg kell újulni. Felidézte, hogy amikor filozófiát tanított a szemináriumban, sokszor idézte Hérakleitoszt, a görög filozófust, miszerint nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba. Az állandóan mozgásban és változásban lévő világban fel kell készülnünk az újabb kihívásokra. Itt az újabb ismeretek mellett, szembe kell nézni az emberségünk, elkötelezettségünk, a hivatásunk újabb, erőteljesebb kihívásaival is. Az ideinél több hitet kívánva mondta el jókívánságait a megyéspüspök.

Az ünnepi beszédet követően, a 2016. második félévében jubileumot elérők köszöntése következett. A kórház menedzsmentje virággal és emléklappal köszöntötte az összesen harmincnégy fő munkatársat, akik 25,30, illetve 40 éve dolgoznak az egészségügy kötelékében és a betegek szolgálatában.

kep03

Az ünnepség a Karolina Katolikus Általános Iskola, Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek nagysikerű műsorával zárult.

 

A Jávorszky Ödön Kórház ezúton is békés karácsonyi ünnepeket

és egészségben gazdag, boldog új évet kíván!