NAPELEMES RENDSZER ÉPÜL A VÁCI JÁVORSZKY ÖDÖN KÓRHÁZBAN

Széchenyi 2020

A váci Jávorszky Ödön Kórház, mint közfinanszírozott egészségügyi szakellátó intézmény a pályázati célokkal összhangban sikeresen pályázott a „Napelemes rendszer kialakítása a Jávorszky Ödön Kórházban” címmel, melynek köszönhetően 246,47 millió forintos Európai Uniós és hazai központi költségvetési támogatás segíti a kórház fejlődését.

 

A váci Jávorszky Ödön Kórház ellátási kötelezettsége földrajzilag rendkívül nagy területet ölel fel, kiterjed a váci, a dunakeszi, valamint a szobi kistérségekre, de egyes szakmák vonatkozásában Pest, Nógrád és Heves megye egyes járásaira is. A KEHOP-5.2.11-16-2016-00089 azonosítószámú projekt keretében megvalósuló fejlesztés az intézmény energiafelhasználását hivatott csökkenteni a megújuló energiaforrások hasznosításával.

A szolár rendszer a kórház belső villamos energia hálózatához fog kapcsolódni. Ezen korszerű technológiai színvonalat képviselő eszközökkel jelentős energia és káros üvegház kibocsátás csökkenés valósul meg. Az intézmény nagymértékű költségmegtakarítást érhet el, tekintettel arra, hogy a későbbiekben megvásárolt villamos energia mennyisége csökken. A beruházás lehetővé teszi az erőforrások racionalizálását és a gazdaságilag hatékony intézményi működést.

A közbeszerzési eljárás eredményeként aláírásra került a kivitelezői szerződés, ezáltal megkezdődnek a terület-előkészítési és kivitelezési munkák. A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2017. december 31.

 

 

További információ kérhető:

Jávorszky Ödön Kórház Projektiroda

E-mail: b.eva@javorszky.hu

Telefon: +36 (27) 620620/ 1398 mellék