Műszeradomány a váci traumatológiának

 

2020 január 13-án, egy EKG készüléket és egy ultrahangos kézi doplert adtak át, közel 1.000.000 forint értékben, a váci kórház Traumatológiai osztályának részére. A Szív Hangja Közhasznú Alapítvány immár hatodik alkalommal támogatta a Jávorszky Ödön Kórházat orvosi műszerekkel, eszközökkel.

Az intézmény nevében dr. Urbán Edina főigazgató főorvos, míg az osztály nevében, dr. Horváth Tamás osztályvezető főorvos és dr. Madár Tamásné főápoló köszönték meg az alapítványt képviselő Németh Lászlónak a műszereket. Az átadást követően a traumatológiai osztály dolgozói számára megtörtént az eszközök használatbavételhez szükséges szakmai ismeretek elsajátítása és az üzembe helyezés.

Az Alapítvány korábban az Újszülött részleget, a Kardiológiai osztályt, a Belgyógyászat izotóp részlegét, valamint a Sebészeti osztályt is támogatta orvosi műszerekkel, eszközökkel.

A Szív Hangja Közhasznú Alapítvány 2002 decemberében jött létre. Céljai között kiemelt helyen szerepel, hogy országos szinten próbáljon javítani a kórházak műszerezettségén, a szociálisan és egészségügyileg rászorult gyermekek és felnőttek helyzetén.

Az Alapítvány 17 éves működése több száz millió forintot fordított céljai megvalósítására. Számos hátrányos helyzetben lévő gyermeket és családot támogat folyamatosan élelemmel, ruházattal, orvossággal és egyéb, az élethez nélkülözhetetlen alapvető dolgokkal. Több hazai kórházat támogat orvosi műszerek, eszközök megvásárlásával.

Műszeradomány a váci traumatológiának